ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ-ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ: Εισαγωγή στην Παραγωγή και Γευσιγνωσία Κρασιών

– Ιστορικά Στοιχεία. Αμπελουργία. Παραγωγή Κρασιών – Παραγωγή Κρασιών και Παράγοντες Ποιότητας – Τύποι Κρασιών. Ετικέτες. Αγοράζοντας Κρασί. Η Ιδανική Κάβα – Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Κρασιών. Η Όψη, τα Αρώματα και το Στόμα των Κρασιών Γευσιγνωσία Λευκών και Ερυθρών Κρασιών – Κυριότερες Περιοχές και Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα Ι – Κυριότερες Περιοχές και Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα ΙΙ – Κρασί και Φαγητό – Βαθμολόγηση Κρασιών. Γευσιγνωσία Διεθνής Αμπελώνας
Κωδικός Μαθήματος: 380.1
Καθηγητής/Καθηγήτρια: Γιάννης Φλεριανός, Mαίρη Φλεριανού
έναρξη 9/10/2017, Δευτέρα / 6:30-8:30, Διάρκεια: 8 εβδομάδες