ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ-ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ: Εισαγωγή στην Παραγωγή και Γευσιγνωσία Κρασιών

– Ιστορικά Στοιχεία. Αμπελουργία. Παραγωγή Κρασιών
– Παραγωγή Κρασιών και Παράγοντες Ποιότητας
– Τύποι Κρασιών. Ετικέτες. Αγοράζοντας Κρασί. Η Ιδανική Κάβα
– Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Κρασιών. Η Όψη, τα Αρώματα και το Στόμα των Κρασιών Γευσιγνωσία Λευκών και Ερυθρών Κρασιών
– Κυριότερες Περιοχές και Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα Ι
– Κυριότερες Περιοχές και Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα ΙΙ
– Κρασί και Φαγητό
– Βαθμολόγηση Κρασιών. Γευσιγνωσία Διεθνής Αμπελώνας
Κωδικός Μαθήματος: 380.1
Καθηγητής/Καθηγήτρια: Γιάννης Φλεριανός, Mαίρη Φλεριανού
έναρξη 15/10/2018, Δευτέρα / 6:30-8:30, Διάρκεια: 8 εβδομάδες