Διαγωνισμός Καγκουρό 2018

Προς

τους γονείς των μαθητών και μαθητριών

2ας, 3ης, 4ης, 5ης και 6ης τάξης

 

Αγαπητοί γονείς,

 

Σας   ενημερώνουμε  ότι,   το   Σάββατο,  17   Μαρτίου   2018   στις  9:00   το  πρωί, διενεργείται  ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» στον οποίο συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως Γ΄ Λυκείου σε πολλές χώρες της υφηλίου εδώ και 22 χρόνια.

 

Η φιλοσοφία του «Καγκουρό», είναι τελείως διαφορετική από τους γνωστούς διαγωνισμούς   που   ανιχνεύουν   ταλαντούχους   μαθητές Βασίζεται   στην   αρχή   ότι   τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών ούτε απευθύνονται (μόνο) σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Οι ερωτήσεις έχουν, ως επί το πλείστον, διασκεδαστικό χαρακτήρα και είναι ελκυστικές στους μαθητές.

 

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό υπάρχει συνδρομή 12,50 ευρώ. Όμως, η αξία των δώρων που παίρνει στα χέρια του ο κάθε μαθητής υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό της συμμετοχής.

 

Εξεταστικό κέντρο φέτος είναι το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών.

 

Προσέλευση στο Μποδοσάκειο Διδακτήριο στις 8:30 π.μ.

 

Τηλέφωνο:       210 60 41 433

Fax:                  210 66 57 834

Υπεύθυνοι Εξέτασης: κος Λ. Ζάχος  και  κα Π. Διονυσοπούλου-Μάρκου

 

Όσοι από τους γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να στείλουν τη δήλωση συμμετοχής και το αντίτιμο των 12,50 στην Κεντρική Γραμματεία του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, στην κα Π. Διονυσοπούλου-Μάρκου, μέχρι την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.

 

Δε θα δοθεί καμία παράταση στην ημερομηνία δηλώσεων.

 

Η προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών και μαθητριών, θα γίνει με την ευθύνη των γονέων. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.

 Δήλωση συμμετοχής