Διευρυμένο Πρόγραμμα

Κολύμβηση

Η δραστηριότητα της Κολύμβησης πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα στο Κολυμβητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Προκοπίου», Κολυμβητήριο «Τζων Α. Γαβριήλ» για τους μαθητές/τριες του Νηπίου. Αντίστοιχα, στην πισίνα του Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς», πραγματοποιείται το μάθημα για τους μαθητές/ τριες του Προνηπίου.

Στόχος του μαθήματος είναι να εξοικειώσει τους μαθητές/ τριες με το νερό και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Διδάσκονται οι βασικές τεχνικές ελεύθερου και ύπτιου μέσα από παιχνίδια και δράσεις κατάλληλα προσαρμοσμένες στην προσχολική ηλικία.

 

Χορός

 

Στο μάθημα του Χορού δίνεται η ευκαιρία στους  μαθητές/ τριες να εκφραστούν μέσω της κίνησης και παράλληλα να αναπτύξουν την ιδιοδεκτικότητά τους. Καλλιεργούν την αίσθηση του ρυθμού και μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν  τόσο τον προσωπικό, όσο και τον περιβάλλοντα χώρο.  Τέλος, προετοιμάζονται για τις βασικές κινητικές φόρμες του κλασσικού μπαλέτου και αποκτούν καλύτερο έλεγχο και συντονισμό στην κίνησή τους  σε συνδυασμό με τη μουσική.

 

Τεχνικές Αυτοάμυνας

Στο μάθημα των Tεχνικών Aυτοάμυνας οι μαθητές/τριες καλλιεργούν τρεις βασικές δεξιότητες. Την ανάπτυξη της πειθαρχίας και της συγκέντρωσης μέσω συγκεκριμένων ασκήσεων-παιχνιδιών, τη βελτίωση της αυτοπεποίθησής τους - εξελίσσοντας τη φυσική και τη μυϊκή τους κατάστασή- και τέλος την εκμάθηση τεχνικών για τα χέρια (μπλοκ, χτυπήματα)  και τα πόδια (λακτίσματα). Ο κορμός του μαθήματος είναι ο ίδιος στα Προνήπια και τα Νήπια, προκειμένου το μάθημα  να έχει μια λογική συνέχεια. Διαφοροποιείται ο όγκος των ασκήσεων, η ένταση και η δυσκολία τους.

Cook Wood Plant

Our program is designed to familiarize young learners with an array of simple phrases and vocabulary through hands on activities covering a wide range of themes.  The students are exposed to cooking, gardening and making crafts using natural material in a fun and light hearted manner.

Art in English

Art in English gives our students the opportunity to practice the English language through art.  We sing songs, we create artworks, and talk about our creations in English.  We encourage our little artists to be creative with all sorts of materials and to experiment with interesting art techniques. Activities incorporating art motivate students to think critically and the nurturing environment of an art class unleashes even the most reserved of students.  Our aim is to use the visual arts as a resource to inspire new vocabulary and discussion in English.

Μουσικοκινητική Αγωγή

Στο μάθημα  της Μουσικοκινητικής Αγωγής οι μαθητές/τριες εξοικειώνονται με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, έρχονται σε επαφή με το τραγούδι και εξελίσσουν τις εκφραστικές τους ικανότητες. Επιπλέον, καλλιεργούν τη μουσική τους ανάπτυξη και εξερευνούν τους ήχους μέσα από ρυθμικές και μουσικοκινητικές παιγνιώδεις δράσεις.

 

Αθλητικά Παιχνίδια

Στο μάθημα των Αθλητικών Παιχνιδιών, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να γνωρίσουν τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Η γνωριμία τους με τα αθλήματα πραγματοποιείται μέσω αθλητικών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μπορούν να συμμετέχουν στα αθλήματα: Στίβος (Δρόμους και Ρίψεις), Ποδόσφαιρο, Ενόργανη, Basketball και Mini-Tennis.  Στόχος του μαθήματος είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε οι μαθητές/τριες να εξοικειωθούν με τα παραπάνω αθλήματα και τις τεχνικές τους.


Story-Τime

 

Το μάθημα του Story-Time πραγματοποιείται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα παράλληλα. Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές/τριες  να μεταφερθούν στον φανταστικό κόσμο της κάθε ιστορίας  μέσω της δημιουργικής αφήγησης και της δραματοποίησης  ιστοριών. Η ανάπτυξη της έκφρασης και η εξέλιξη του λόγου σε συνδυασμό με την κίνηση (καθοδηγούμενος αυτοσχεδιασμός, παιχνίδια ρόλων) καθιστούν το Story-Time μια ιδιαίτερα δημιουργική δραστηριότητα αφήγησης ιστοριών.  Οι κούκλες παίζουν, οι σελίδες γυρνάνε, οι ήχοι ξεπηδούν από τα βιβλία και το Story-Time ξεκινά.

 

Yoga Kids

 

Στο μάθημα Yoga Kids οι μαθητές/ τριες, μέσω του παιχνιδιού, της κίνησης, της αφήγησης ιστοριών και της μουσικής, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους. Παράλληλα, δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.