78ος Μαθητικός Διαγωνισμός "Ο Θαλής" (β' και γ' τάξη γυμνασίου)

Προς
τους γονείς
των μαθητών και μαθητριών
της β' και γ'  τάξεως του Γυμνασίου
Κολλεγίου Ψυχικού
                                                                                                         Ψυχικό, 9 Οκτωβρίου 2017

Αγαπητοί γονείς,

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει φέτος τον 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9.00.

Ο τόπος διεξαγωγής του Διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στους μαθητές και θα αναρτηθεί στο site του Κολλεγίου μόλις γνωστοποιηθεί από την ΕΜΕ.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των β΄ και γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας. Οι μαθητές που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» προκρίνονται στην επόμενη φάση «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2018. Οι διακριθέντες στη φάση αυτή θα συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 3 Μαρτίου 2018, για να επιλεγεί η Εθνική ομάδα, που θα λάβει μέρος στην 35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018) και στην 59η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018).

Θεωρώντας πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας τη συμμετοχή τους στους Διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, με χαρά θα συμπεριλάβουμε και το δικό σας παιδί στην ομάδα του Κολλεγίου Ψυχικού, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα βεβαιωθεί με την επιστροφή της συνημμένης δήλωσης στη Γραμματεία του Σχολείο μέχρι τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017.

Η μετακίνηση προς και από το Εξεταστικό Κέντρο θα γίνει με ευθύνη των γονέων των μαθητών.


                                                                                                                     Από τη Διεύθυνση