78ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο ΘΑΛΗΣ»

Προς

τους γονείς

των μαθητών και μαθητριών

του Γενικού Λυκείου και του Προγράμματος International Βaccalaureate

Κολλεγίου Ψυχικού

 

Ψυχικό, 11 Οκτωβρίου 2017

Αγαπητοί γονείς,

 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει φέτος τον 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 09:00.

 

Ο τόπος διεξαγωγής του Διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στους μαθητές και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου, μόλις γνωστοποιηθεί από την ΕΜΕ.

 

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και της β΄ και γ΄ τάξης των Γυμνασίων της χώρας. Οι μαθητές που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» προκρίνονται στην επόμενη φάση «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2018. Οι διακριθέντες στη φάση αυτή θα συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 3 Μαρτίου 2018, για να επιλεγεί η Εθνική ομάδα, που θα λάβει μέρος στην 35η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018), στην 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018) και στην 59η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Ιούλιος 2018).

 

Θεωρώντας πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας τη συμμετοχή τους στους Διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας, με χαρά θα συμπεριλάβουμε και το δικό σας παιδί στην ομάδα του Κολλεγίου Ψυχικού, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα βεβαιωθεί με την επιστροφή της συνημμένης δήλωσης στη Γραμματεία του Γενικού Λυκείου (κ. Μ.Μέτσικα, Γραφείο 140, Μπενάκειο) ή του IB (κ. Ε. Γεωργούλιας, Γραφείο 208, κτήριο ΙΒ) μέχρι τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017.

 

Η μετακίνηση προς και από το Εξεταστικό Κέντρο θα γίνει με ευθύνη των γονέων των μαθητών.

 

 

    Από τη Διεύθυνση

Σχετικά Αρχεία