Μικροί Εξερευνητές - Εκδρομή στη λίμνη Μπελέτσι

Η τελευταία εξόρμηση των Μικρών Εξερευνητών θα πραγματοποιηθεί για μαθητές και μαθήτριες 1ης, 2ας και 3ης Δημοτικού, στη λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, την Κυριακή, 14/5/17.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες προσανατολισμού (orienteering), δενδροαναρρίχησης,   καφασοαναρρίχησης (crates climbing), εναέριας μεταφοράς (flying fox), τοξοβολίας, όπως και περιβαλλοντικά παιχνίδια δράσης (διελκυστίνδα, τσουβαλοδρομίες, μαντιλάκι, καφασοδρομίες).  Επίσης θα πραγματοποιηθεί  πεζοπορία – ξενάγηση οικολογικού χαρακτήρα στη λίμνη Μπελέτσι, έναν κρυμμένο παράδεισο δίπλα στην Αθήνα.  Πρόκειται για έναν σημαντικό υδροβιότοπο όπου συναντάμε αποδημητικά πουλιά, πάπιες, νεροχελώνες και ψάρια.  Οι δραστηριότητες θα γίνονται ανά ομάδες κυκλικά και με διαλείμματα, σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτών, ειδικευμένων σε υπαίθριες δραστηριότητες με πλήρη και άρτιο εξοπλισμό.

 

Τα παιδιά θα πρέπει να είναι ντυμένα με αθλητική ενδυμασία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, με άνετα αθλητικά παπούτσια και να φέρουν μαζί τους ένα σακίδιο πλάτης (με φαρδιές τιράντες) με κάλτσες, παντελόνι, μπλούζα, εσώρουχα, αδιάβροχο, γάντια, καπέλο, νερό και φαγητό (snack), καθώς και λίγο ψωμί έτσι ώστε τα παιδιά να ταΐσουν τα  ψάρια και τις πάπιες της λίμνης.

 

Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι κ.κ. Ντορέττα Χατζάτογλου και  Αλέξανδρος Σταυρακάκης.

 

ΣΤΑΣΕΙΣ-ΩΡΑ:

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από τις εξής στάσεις (με κατεύθυνση προς Κηφισιά):

 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ - ΨΥΧΙΚΟ: 09:00
 • ΟΤΕ (Κηφισίας – στάση ΗΒΗ):  09:15
 • ΖΗΡΙΝΕΙΟ:  09:30
 • ΚΑΣΤΡΙ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ):  09:45

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις εξής στάσεις (με κατεύθυνση προς Αθήνα):

 • ΚΑΣΤΡΙ (ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ):  15:15
 • ΖΗΡΙΝΕΙΟ:  15:30
 • ΟΤΕ (Κηφισίας):  15:45
 • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ - ΨΥΧΙΚΟ:  16:00

 

Όροι συμμετοχής στις εξορμήσεις:

 1. Το κόστος μιας εξόρμησης είναι €60,00 και περιλαμβάνει έξοδα μετακίνησης, ασφάλιση και οργάνωση δραστηριοτήτων από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή δασκάλους των Σχολείων μας. 
 2. Οι δηλώσεις συμμετοχής, είναι απαραίτητο να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017, στο γραφείο των Ειδικών Προγραμμάτων (κτήριο ΚΑΠΠΣ, 1ος όροφος, τηλ. 210.6726452) ή με fax (210.6744970) ή email (specialprograms@haef.gr).
  Για την πληρωμή των χρημάτων θα σας σταλεί από το Λογιστήριο ηλεκτρονικό τιμολόγιο με μοναδική ταυτότητα πληρωμής.  Έτσι θα μπορέσετε να εξοφλήσετε μέσω e-banking, πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής.
  Σημειώστε ότι η Δήλωση Συμμετοχής φέρει χαρακτήρα δεσμευτικό για τη χρέωση του παιδιού με το κόστος της εκδρομής.
 3. Οι καθηγητές-συνοδοί των παιδιών έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν την τοποθεσία εξόρμησης σε περιπτώσεις κακοκαιρίας και έκτακτης ανάγκης.
 4. Ακύρωση της δήλωσης μπορεί να γίνει το αργότερο ως τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 12/5/17.  Διαφορετικά θα θεωρείται ότι το μέλος συμμετείχε στην εξόρμηση.

Σχετικά Αρχεία