Ημερίδα του Junior Achievement Greece με θέμα «Εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα»

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, Ημερίδα και Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Junior Achievement Greece με θέμα «Εκπαίδευση και επιχειρηματικότητα». Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας που διενεργήθηκε σε Λύκεια της χώρας, για τα οφέλη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το 72% των μαθητών που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων θεωρούν ότι μέσα από αυτό έμαθαν να ερευνούν και να αξιολογούν νέες ιδέες, το 76% πιστεύουν ότι το πρόγραμμα τους βοήθησε πολύ ή απόλυτα να μάθουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο ομάδας και το 62% ότι άλλαξε πολύ ή απόλυτα η αντίληψή τους για τον επιχειρηματία και την επιχειρηματικότητα.Κατά τον χαιρετισμό της, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθειά τους και εξέφρασε τη στήριξή της στο Πρόγραμμα του JA Greece, σημειώνοντας πως εξετάζεται η εισαγωγή σχετικής θεματικής στο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου.


Από την πλευρά του, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Richard Jackson αναφέρθηκε στις πολλαπλές επιτυχίες που είχε το Σχολείο μας, με την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του ΣΕΝ/JA από τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού. O όμιλος αυτός διακρίθηκε επίσης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό αποσπώντας το βραβείο «Excellence in IT Award», ενώ το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε τον τίτλο του «Επιχειρηματικού Σχολείου» μαζί με άλλα σχολεία από 20 χώρες της Ευρώπης. Παράλληλα, οι καθηγητές μας, Αθανάσιος Καραμήτσας και Ελένη Μαρκοπούλου τιμήθηκαν από τον οργανισμό Junior Achievement Europe για την εξαιρετική δουλειά τους στην υλοποίηση του προγράμματος «The Company Programme – Μαθητική Εικονική Επιχείρηση».


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ακόμα οι Υφυπουργοί Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλης Διγαλάκης, ο Συνδιευθυντής Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι. Απόστολος Αθανασόπουλος, η Διευθύντρια του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Αναστασία Παπακωστοπούλου, ο Πρόεδρος του Junior Achievement Greece Μάρκος Βερέμης, ο Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου JA Europe Αργύρης Τζικόπουλος, o Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής Ε.Κ.Π.Α. Θωμάς Μπαμπάλης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ε.Α.Π. Οδυσσέας Ζώρας, η Υπεύθυνη του Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» JA Greece Ελένη Χελιώτη, η φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Λυκείου Κορινού Πιερίας Μαρία Κοκάλα, η μαθήτρια του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Αθηνά Λορεντζιάδη, ο φοιτητής του ΟΠΑ, απόφοιτος του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου Δημήτρης Μασκαλίδης, ο μαθητής του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς Παναγιώτης Χάνιος, οι καθηγητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Ελένη Μαρκοπούλου και Αθανάσιος Καραμήτσας, η καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ασπροπύργου Γεωργία Γιωτοπούλου, ο καθηγητής του ΓΕΛ Μοχού Ηρακλείου Κρήτης Γιώργος Βουζαξάκης, η εθελόντρια, επικεφαλής ΕΚΕ - Ελληνικά Πετρέλαια Γεωργία Δημητροπούλου.

Τον συντονισμό της πολύ επιτυχημένης Ημερίδας, είχε η δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Junior Achievement Greece, Μαρία Γιαννέτου.

 


 

Το μαθητικό Πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πέραν από τους 150.000 μαθητές που έχουν συμμετάσχει, στη διοργάνωση έχουν εμπλακεί 4.000 καθηγητές και 5.000 εθελοντές. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Πρόγραμμα πραγματοποιείται σε 120 χώρες με τη συμμετοχή 10.000.000 μαθητών και φοιτητών κάθε χρόνο. Το JA Worldwide ανακηρύχθηκε πρόσφατα 7oς καλύτερος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός στον κόσμο.