Εισαγωγικές Εξετάσεις για το σχολικό έτος 2020-2021

*Αγαπητοί γονείς των υποψηφίων μαθητών/τριών για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2020,

σας ανακοινώνουμε ότι οι Εισαγωγικές Εξετάσεις 2020 για την Α΄ Γυμνασίου, την Α΄ Λυκείου και το IB1 θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης 09:00 π.μ. (ώρα προσέλευσης 08:30 π.μ.)

Ο χώρος, όμως, των Εξετάσεων θα είναι το Μποδοσάκειο Διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, στην Κάντζα Παλλήνης Αττικής (Τ.Κ. 153 51), και όχι το campus Ψυχικού, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ο λόγος της αλλαγής του χώρου είναι ότι, όπως ίσως θα έχετε ενημερωθεί από τον Τύπο, μετά από διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες αρχές και με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, τα σχολεία του Ε.Ε.Ι. στο campus του Ψυχικού (Γυμνάσιο-Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο-Λύκειο / ΙΒ Κολλεγίου Ψυχικού, Νηπιαγωγείο «Ι. Μ. Καρράς») θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 3 έως και 8 Μαρτίου 2020.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε μέχρι σήμερα καμία περίπτωση ασθενούς μαθητή/τριάς μας ή εργαζομένου από τον νέο κορονοϊό σε κανένα από τα σχολεία μας, οι εγκαταστάσεις των οποίων απολυμάνθηκαν για εντελώς προληπτικούς λόγους, στις 1-2 Μαρτίου 2020.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε να ενημερωθείτε για τα ακόλουθα:

  1. Οδηγίες μετάβασης στο Μποδοσάκειο Διδακτήριο στην Κάντζα, είτε με αυτοκίνητο είτε με τον Προαστιακό, θα βρείτε επισυναπτόμενες στα σχετικά αρχεία. 
  2. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, θα προσφερθεί υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς με mini bus από τον σταθμό του Προαστιακού προς στο Μποδοσάκειο Διδακτήριο, από τις 8:00 π.μ.
  3. Μετά την άφιξη στο Μποδοσάκειο Διδακτήριο οι υποψήφιοι μαθητές/τριες θα οδηγούνται στις αίθουσες εξέτασης. Τους γονείς, εφόσον επιθυμούν να παραμείνουν στην Κάντζα, θα συνοδεύσουμε στο Λάτσειο Διδακτήριο, όπου θα υπάρξει χώρος υποδοχής με καφέ/αναψυκτικά και καντίνα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας για την αλλαγή του χώρου των Εισαγωγικών Εξετάσεων 2020, καθώς και για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο Κολλέγιο Αθηνών.

Η ασφάλεια των μαθητών/τριών και των εργαζομένων μας καθώς και των υποψηφίων μαθητών/τριών και των οικογενειών τους είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα.

Ψυχικό, 03 Μαρτίου 2020

 

**********************
 

Το Κολλέγιο Αθηνών ανακοινώνει πως το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών στην Α’ Γυμνασίου, την Α’ Λυκείου και το πρώτο έτος του Προγράμματος International Baccalaureate, τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης, εξετάζονται τα αιτήματα γονέων που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να τους χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση για την καταβολή των διδάκτρων.

Παράλληλα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας - Οικονομικής Ανάγκης χορηγεί υποτροφίες σε μαθητές, που θα διακριθούν κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις, έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις και εξαιρετικό ήθος και αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Το Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών του Κολλεγίου θα δέχεται αιτήσεις από την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020.

Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών, οδός Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, (τηλ. 210-6798138, 210-6741349, Δευτέρα-Παρασκευή 8.30-15.30, e-mail: adm_off@haef.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και τις αιτήσεις συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις, στη σελίδα για την Εισαγωγή Μαθητών