Εναρκτήρια Συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων του Κολλεγίου

Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εναρκτήρια Συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, στο Θέατρο του Κολλεγίου.Κατά τον χαιρετισμό του, ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Richard Jackson ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο των εκπαιδευτικών. 

Ο Συνδιευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών και Συντονιστής Σχολικών Μονάδων του ΕΕΙ Απόστολος Αθανασόπουλος αφού παρουσίασε τους νεο-προσληφθέντες εκπαιδευτικούς, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει η νέα σχολική χρονιά και παρουσίασε τα εξαιρετικά αποτελέσματα εισαγωγής των αποφοίτων μας σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους εκπαιδευτικούς για τον ρόλο τους στην τάξη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κολλεγίου σε ότι αφορά την εκπαίδευση των μαθητών.

Ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στις αξίες που πρεσβεύει το Κολλέγιο και παρουσίασε παραδείγματα πώς εφαρμόζεται στην πράξη η Δήλωση Αποστολής του ΕΕΙ.Η διασχολική προϊσταμένη του Αγγλικού Τμήματος και υπεύθυνη για το πρόγραμμα Fulbright, κα. Μαρία Βέργου καλωσόρισε και παρουσίασε τους 13
Fulbright Fellows για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020.

 

Μετά την καθιερωμένη φωτογράφηση των εκπαιδευτικών μπροστά από το Μπενάκειο Διδακτήριο, ακολούθησε η ομιλία του Person Centered Counselor & Supervisor, MSc University of Strathclyde, UK, κ. Γιάννη Αβραμίδη με θέμα “Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών – Πότε μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου;” Η επιμορφωτική ενημέρωση των εκπαιδευτικών είχε στόχο την κατανόηση των προβλημάτων εθισμού των νέων και έδωσε βάρος σε θέματα πρόληψης που αποτελούν και την κυριότερη μορφή προστασίας.