Ενημερωτικές παρουσιάσεις για το εθελοντικό πρόγραμμα "School Project"

Στο πλαίσιο της προσφοράς ευρύτερης παιδείας στους μαθητές μας, το Κολλέγιο υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά - σε συνεργασία με τη μη-κυβερνητική οργάνωση “The HOME Project” - το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, “School Project”.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα παιδιά του “The HOME Project” παρακολουθούν κάθε Σάββατο μαθήματα Ελληνικών, Αγγλικών, Μαθηματικών, Καλλιτεχνικών, Θεάτρου και Φυσικής Αγωγής με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών του Σχολείου.

Σημαντικό ρόλο έχουν οι εθελοντές μαθητές του Κολλεγίου, που αναλαμβάνουν μέσα από τον ρόλο του μέντορα, να συνεργαστούν, να καθοδηγήσουν και να βοηθήσουν τους συνομήλικούς τους, μαθητές του προγράμματος.

Με στόχο την ενεργή συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στο Πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές παρουσιάσεις προς τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, όλων των τάξεων του Λυκείου και του ΙΒDP, από τον επί κεφαλής προσωπικού του “The HOME Project” κ. Βασίλη Μιχαηλίδη.

Αντίστοιχη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών μας Σχολείων, οι οποίοι θα συμμετέχουν εφέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα.

Τη θετική εμπειρία από τη θερινή εθελοντική τους απασχόλησή τους στους ξενώνες του “The HOME Project”, μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους, δύο μαθήτριες από το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού, προτρέποντάς τους να συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα.

H Μη Κυβερνητική Οργάνωση “The HOME Project”, που διευθύνει η απόφοιτός μας Σοφία Κουβελάκη ’02, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και λειτουργεί σήμερα 11 ξενώνες που φιλοξενούν πάνω από 300 παιδιά.

Οι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να ενταχθούν στο “School Project” θα πρέπει να συμπληρώσουν και να επιστρέψουν τη σχετική δήλωση που τους έχει ήδη αποσταλεί, από την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:00 έως τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση pmarkou@haef.gr