Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, αφιερωμένη στον Μπετόβεν

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Κολλεγίου στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Ludwig van Beethoven που διοργανώνει το Τμήμα Μουσικής του Σχολείου μας. Ο διακεκριμένος σολίστ Τίτος Γουβέλης, η απόφοιτός μας Τατιάνα Αναστασοπούλου ’16, ο Διευθυντής του Ωδείου του Κολλεγίου Δημήτρης Παπαγιαννάκις και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μουσικής Στέφανος Τσοκάκης, ερμήνευσαν τρία από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου του μεγάλου Γερμανού συνθέτη.

Τη βραδιά προλόγισε ο Στέφανος Τσοκάκης και ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Richard L. JacksonΤην παρουσίαση και μουσικολογική ανάλυση των έργων έκανε ο καθηγητής Μουσικής του Σχολείου Μιχάλης Εμπέογλου.

 

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής, αφιερωμένο στα 250 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες όλων των εποχών.

Θα ακολουθήσουν ακόμη τρεις συναυλίες στο Θέατρο Χωρέμη το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020 και το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020, με τη συμμετοχή και άλλων διακεκριμένων Ελλήνων σολίστ, καθηγητών Μουσικής του Σχολείου και του Ωδείου του Κολλεγίου, μαθητών και αποφοίτων.