Ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στο Βιβλίο

Στις 8 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που φέτος ήταν αφιερωμένη στο Βιβλίο, ως ζωτικό στοιχείο της μακρόχρονης Κολλεγιακής πνευματικής και μορφωτικής παράδοσης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε χαιρετισμό του Νίκου Τσαβλίρη, Προέδρου του Δ.Σ. του ΕΕΙ, και του Διευθυντή/President του Κολλεγίου Richard Jackson, ομιλίες των νικητών των Ρητορικών Διαγωνισμών Δέλτα (Αριάνας-Χριστίνας Λιναρά –Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού και Ευαγγελίας Τσάκαλη –Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών) και Howland (Αγγελικής Μιχαλοπούλου –Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών και Αριάνας-Χριστίνας Λιναρά –Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού).

 
 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης –το οποίο σχεδίασε και παρουσίασε ο απόφοιτος Δημήτρης Καραμάνος– περιελάμβανε:

  • Κλασσικά κομμάτια του George Frideric Handel το «Xerxes» - Largo - Ombra mai fu και του Ralph Vaughan Williams  το «Prelude 49th Parallel» με τον Δημήτρη Παπαγιαννάκι, Διευθυντή του Ωδείου του Κολλεγίου (στο βιολί), τους καθηγητές του Ωδείου Φρόσω Γλύτσου (στο τσέλο), Γιάννη Ρωμανό (βιόλα), τους καθηγητές Μουσικής του Κολλεγίου Δημήτρη Μούσουρα (στο βιολί), Σωτήρη Δημητριάδη (στο πιάνο) και την μαθήτρια Αλεξάνδρα Ζουπάνου (στην άρπα).
  • Τρία τραγούδια με τη Μαθητική Χορωδία του Κολλεγίου, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο σχολικό μουσικό εγχειρίδιο του Κολλεγίου από τη δεκαετία του 1930 έως και τις αρχές του 1980 (διδασκαλία: Ελευθερία Βορριά, Μαρία Κομισοπούλου και Στέφανος Τσοκάκης).
  • Τρεις παραδοσιακούς χορούς από την Κρήτη, την Ήπειρο και την Καλαμάτα (διδασκαλία: Κική Φώτη)
  • Συναυλία της Κολλεγιακής «Μουσικής Συντροφιάς 96» με τραγούδια αφιερωμένα σε μέλη της Συντροφιάς που –για διάφορους λόγους–  δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην φετινή εκδήλωση.
Τραγούδια αφιέρωσαν επίσης στην τάξη του 1969 που κλείνει φέτος τα 50 χρόνια από την αποφοίτησή της καθώς και στη Διευθύντρια του Θεάτρου Μαργαρίτα Σωτηρίου, που επί 25 χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στην σχολική και εξωστρεφή πολιτιστική δραστηριότητα και προσφορά του ΕΕΙ και ευρύτερα, πολύπλευρα στην Κολλεγιακή ζωή.