«Πέρσες» του Αισχύλου. Η θεατρική παράσταση του ΙΒ

Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 οι μαθητές του Τμήματος International Baccalaureate (ΙΒ) παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, την πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα και πραγματεύεται την οδύνη των Περσών, όταν πληροφορούνται τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα. Πέρα και πάνω από όλα όμως προειδοποιεί για τον κίνδυνο που επιφέρει η έπαρση και η αλαζονεία της εξουσίας.  

 

Την παράσταση σκηνοθέτησε η Συντονίστρια του Τμήματος Αγγλικών του ΙΒ κ. Έρη Φωκά. Διασκεύασε επίσης την αγγλική μετάφραση των Περσών μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μελίνα Σάρδη, η οποία στήριξε γενικότερα την όλη προσπάθεια. Τα σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασαν μαθήτριες του μαθήματος Visual Arts. Η Συντονίστρια των μαθημάτων των Τεχνών του ΙΒ κ. Judith Attwood συνέβαλε αποτελεσματικά στη δημιουργία των σκηνικών και καθοδήγησε τους μαθητές που εργάσθηκαν σε αυτά. Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά τους την κ. Σήλια Κριθαριώτη για τα κοστούμια και τον κ. Ελευθέριο Ξάνθη για τη μουσική σύνθεση που επενδύει την παράσταση.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές του ΙΒ για την υψηλού επιπέδου παράσταση που παρουσίασαν, καθώς και στην κ. Φωκά για τον ενθουσιασμό που ενέπνευσε στους μαθητές για την παράσταση αυτή σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς! 

Την επιμέλεια του αρχιτεκτονικού φωτισμού είχε ο Δημήτρης Μαράκης και ο Ιωάννης Ζιμωνόπουλος και στον χειρισμό των φωτισμών, η Βασιλική Μπαρδάνη.