Εκδήλωση για τα 200 χρόνια της "Άγιας Νύχτας"

Μια λαμπρή βραδιά μουσικής διοργάνωσε (13 Δεκεμβρίου) το Κολλέγιο σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτησάντων εν Αυστρία (ΣΕΦΑ), αφιερωμένη στα 200 χρόνια του Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού «Silent Night! Holly Night!»: An Austrian Christmas Carol goes to Europe and around the World.

Την εκδήλωση –η οποία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου στο Ψυχικό– χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού) κ. Νίκος Τσαβλίρης, o Διευθυντής/President του Κολλεγίου, κ. Richard Jackson, η αναπληρωτής Επικεφαλής της Αυστριακής Διπλωματικής Αποστολής στην Αθήνα κ. Martina Hermann και ο Πρόεδρος του ΣΕΦΑ κ. Κωνσταντίνος Κάτσικας.

Μαθητές του Κολλεγίου μίλησαν για το «Πνεύμα του Silent Night» στα ελληνικά, στα γερμανικά και στα αγγλικά.

Ο Προϊστάμενος του Μουσικού Τμήματος του ΕΕΙ κ. Στέφανος Τσοκάκης παρουσίασε το μουσικό πρόγραμμα τα βραδιάς, το οποίο περιελάμβανε ερμηνείες έργων Αυστριακών συνθετών (Czerny, Haydn, Mozart, Schubert) από Καθηγητές Μουσικής του Κολλεγίου.

Στη συνέχεια, χορωδίες του Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού και της Σχολής Μωραΐτη τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και στο τέλος έψαλαν μαζί, στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα ελληνικά το «Stille Nacht - Silent Night - Άγια Νύχτα».