Στηρίξτε το Κολλέγιο

Οι προτεραιότητές μας

Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας σε έναν τομέα δράσης που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς, ενισχύοντας, παράλληλα, τους στρατηγικούς στόχους και τις προτεραιότητες του Κολλεγίου. Κάθε δωρεά είναι σημαντική. Οι παρακάτω προτεραιότητες όμως παρέχουν ευκαιρίες για ιδιαίτερες δωρεές με άμεσο αντίκτυπο στο έργο του Κολλεγίου. 

Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για κάθε προτεραιότητα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον τομέα να κάνετε τη δωρεά σας.

Annual Fund

Το Annual Fund συμβάλλει στην οικονομική ενίσχυση μαθητών, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη. Εξασφαλίζει επίσης την κάλυψη της διαφοράς ανάμεσα στα έσοδα από τα δίδακτρα και το πραγματικό κόστος της εκπαίδευσης των μαθητών και μαθητριών μας.

Η συνεχιζόμενη ύφεση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό πολλές οικογένειες μαθητών. Η διατήρηση των διδάκτρων σε προσιτά επίπεδα αποτελεί δέσμευσή μας, όπως αποτελεί και η υποστήριξη μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν αναπάντεχες δυσκολίες. Κατά την περσινή σχολική χρονιά, περίπου το 19% των μαθητών μας έλαβε μερική οικονομική υποστήριξη, η οποία ανήλθε σε 4.900€ κατά μέσον όρο ανά μαθητή.

Κάθε δωρεά είναι σημαντική καθώς στηρίζει τη συστηματική αυτή προσπάθεια.

Το Annual Fund ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Υπάρχουν δυνατότητες για ονομαστικές δωρεές προς τιμήν κάποιου προσώπου ή της οικογένειάς σας ή εις μνήμην αγαπημένων σας. 

Annual Fund 2018-2019 / A Singular School - A Collective Effort

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Η υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών εμπλουτίζει την εμπειρία κάθε μαθητή. Επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια πιο ποικιλόμορφη κοινότητα μαθητών που διευρύνει τους ορίζοντές τους, τους δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τα δεδομένα τους και να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας.  

Η δωρεά σας στο Πρόγραμμα Υποτροφιών κάνει τη διαφορά στη ζωή των μαθητών μας. Δεν μεταμορφώνει μόνο τις ζωές άριστων μαθητών, αλλά βοηθά όλους τους μαθητές μας να γίνουν αλληλέγγυοι πολίτες του κόσμου με αυξημένη ενσυναίσθηση.

Κάθε δωρεά είναι σημαντική. Υπάρχουν δυνατότητες για ονομαστικές δωρεές προς τιμήν κάποιου προσώπου ή της οικογενείας σας, εις μνήμην αγαπημένων σας ή εκ μέρους ιδρύματος ή επιχείρησης. 

Υποτροφίες Αριστείας

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας δίνει την ευκαιρία σε άριστους μαθητές με περιορισμένους οικονομικούς πόρους να σπουδάσουν στο Κολλέγιο. Κριτήρια επιλογής αποτελούν οι υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Γυμνάσιο, το Λύκειο ή το ΙΒ, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη οικονομική ανάγκη, το εξαιρετικό ήθος και την ιδιαίτερη συμβολή στη σχολική ζωή. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη με τους υποψήφιους και την οικογένειά τους στην οικία τους.

 

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε, με τη δική σας στήριξη, 40 πλήρεις Υποτροφίες Αριστείας μέχρι το 2021. Νέοι μαθητές γίνονται δεκτοί στο πρόγραμμα αυτό μόνο στην περίπτωση που έχει εξασφαλιστεί η οικονομική υποστήριξη για το σύνολο των σπουδών τους στο Κολλέγιο. Δυνατότητες για ονομαστικές υποτροφίες υπάρχουν σε περιπτώσεις δέσμευσης για δωρεές που καλύπτουν ετήσιες ή πλήρεις υποτροφίες.

 

Δυνατότητες για Ονομαστικές Υποτροφίες Αριστείας

  • Πλήρης υποτροφία για μαθητή/ρια που εισέρχεται στο Γυμνάσιο (6 έτη): 88.000 € 
  • Πλήρης υποτροφία για μαθητή/ρια που εισέρχεται στο Λύκειο (3 έτη): 44.000 €
  • Ετήσια πλήρης υποτροφία: 14.000 €


Fulbright Fellow

Το Κολλέγιο Αθηνών έχει την τιμή να φιλοξενεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα Fulbright Fellowship στην Ελλάδα. Μέσω αυτού του εμβληματικού εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής, 13 πρόσφατα πτυχιούχοι Αμερικανοί εκπαιδευτικοί συνεργάζονται φέτος στενά με τους μαθητές του Κολλεγίου όλων των βαθμίδων και ηλικιών ως μέντορες, εκπαιδευτές, πρότυπα και σύμβουλοι. Μέσω της στενής αλληλεπίδρασης με τους μαθητές και τους διδάσκοντες, συμβάλλουν στην ενίσχυση των δεσμών του Σχολείου με τις Η.Π.Α. και συχνά έχουν ουσιαστική επίδραση σε ορισμένους μαθητές. Το Κολλέγιο διατηρεί επαφή με εκατοντάδες Fellows αποφοίτους του, οι οποίοι στη συνέχεια δρουν ως υποστηρικτές του Σχολείου από ηγετικές θέσεις που καταλαμβάνουν σε όλο τον κόσμο.

Κάθε δωρεά είναι σημαντική για την υποστήριξη του Fellowship Program. Μπορείτε όμως να υποστηρίξετε οικονομικά μία θέση Fulbright Fellow για ένα ακαδημαϊκό έτος. Στην περίπτωση αυτή, η θέση θα φέρει το όνομά σας κατά τη διάρκεια του έτους. Η ονομαστική δωρεά θα καλύψει το πλήρες κόστος που αντιστοιχεί στο Κολλέγιο σε σχέση με τη μεταφορά, τη στέγαση και την αμοιβή του Fellow.

Δυνατότητες για Ονομαστικές Υποτροφίες Fulbright Fellow

Υποστηρίξτε έναν Fulbright Fellow για ένα ακαδημαϊκό έτος: 12.000 €


Βραβεία Αριστείας

To Κολλέγιο Αθηνών εγκαινιάζει μια νέα παράδοση, αναγνωρίζοντας και ενθαρρύνοντας τα σημαντικά ακαδημαϊκά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της φοίτησης των μαθητών. Τα Βραβεία Αριστείας δίνονται σε μαθητές της 3ης Γυμνασίου και της 2ας Λυκείου που διακρίνονται στην τάξη τους για τις επιδόσεις τους με βάση τις βαθμολογίες των τελευταίων δύο ετών, καθώς και για το ήθος και τη συνολική τους συμπεριφορά. Οι μαθητές βραβεύονται σε ετήσια τελετή και λαμβάνουν ένα συμβολικό χρηματικό ποσό που εκπίπτει από τα δίδακτρά τους κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Δυνατότητες δωρεάς για Βραβεία Αριστείας

  • Υποστήριξη 1 Βραβείου Αριστείας για εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση: 1.000 €
  • Υποστήριξη ετήσιων Βραβείων Αριστείας για εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση: 4.000 €

Εμπνευσμένη Διδασκαλία

Οι χαρισματικοί εκπαιδευτικοί είναι η καρδιά του Κολλεγίου. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε εμπνευσμένους δασκάλους που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτυχθούν ακαδημαϊκά, κοινωνικά και προσωπικά. Η επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προσωπικού και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών απαιτεί σημαντική επένδυση.

Υποστηρίξτε την εξαίρετη διδασκαλία με δωρεές που ενθαρρύνουν τη δια βίου μάθηση, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό να παρακολουθούν σεμινάρια και συνέδρια και να εκπονούν έρευνες, αξιοποιώντας δυνατότητες για εκπαιδευτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Κάθε δωρεά είναι σημαντική για την υποστήριξη αυτού του σκοπού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία ειδικού προγράμματος υποστήριξης για εκπαιδευτικούς του Κολλεγίου, επικοινωνήστε με το development@haef.gr.

Αριστεία πέρα από το πρόγραμμα σπουδών

Το Κολλέγιο εμπνέει τους μαθητές να ανακαλύψουν τις δεξιότητες και τα δυνατά τους σημεία μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, πέραν του ακαδημαϊκού προγράμματος. Οι δραστηριότητες αυτές απαιτούν συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό, υλικά και άλλες ανάγκες που υπερβαίνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό. Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας σε τομείς του ενδιαφέροντός σας, όπως οι Τέχνες, ο Αθλητισμός, η εκπαίδευση STEM κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δυνατότητες δωρεάς για ετήσια υποστήριξη ενός από τους εξειδικευμένους αυτούς τομείς ή για χρηματοδότηση ενός από τα προγράμματα ή τις θέσεις διδασκαλίας, επικοινωνήστε στο development@haef.gr.

Οι Βιβλιοθήκες μας

Οι Βιβλιοθήκες του Κολλεγίου αποτελούν μοναδικό κεφάλαιο γνώσης και πολύτιμα κέντρα μάθησης. Προάγουν την έρευνα και τη «μάθηση μέσω εργασίας» (project-based learning) και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών, υποστηρίζοντας την παραγωγή πρωτότυπου έργου. Η δωρεά σας θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών υποδομής (τεχνολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικές συνδρομές, εμπλουτισμός της συλλογής των βιβλίων), απαραίτητης σε μια σύγχρονη και υψηλών προδιαγραφών βιβλιοθήκη.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να προσφέρετε στις Βιβλιοθήκες μας με στόχο την εξασφάλιση εξοπλισμού ή την υποστήριξη ανακαίνισης, επικοινωνήστε στο development@haef.gr.