Στηρίξτε το Κολλέγιο

Οι προτεραιότητές μας

Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας σε έναν τομέα δράσης που έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς, ενισχύοντας, παράλληλα, τους στρατηγικούς στόχους και τις προτεραιότητες του Κολλεγίου. Κάθε δωρεά είναι σημαντική. Οι παρακάτω προτεραιότητες όμως παρέχουν ευκαιρίες για ιδιαίτερες δωρεές με άμεσο αντίκτυπο στο έργο του Κολλεγίου. 

Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για κάθε προτεραιότητα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον τομέα να κάνετε τη δωρεά σας.

Annual Fund

Το Annual Fund είναι μία συνεχής και συστηματική προσπάθεια συγκέντρωσης πόρων για τη στήριξη του Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης και την κάλυψη λειτουργικών δαπανών του Σχολείου. Οι δωρεές στο Annual Fund διοχετεύονται όπου υπάρχει ανάγκη, κάνοντας άμεσα τη διαφορά στη σχολική ζωή, ενώ συμβάλλουν στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα του Σχολείου.

Το Annual Fund υποστηρίζεται δυναμικά από ομάδες εθελοντών και δωρητών. Απόφοιτοι, γονείς και γονείς αποφοίτων, ενεργά μέλη των Επιτροπών Fund Drive συνεργάζονται σε εθελοντική βάση με το Development Office. Ενδυναμώνουν τους δεσμούς της Κολλεγιακής οικογένειας και κινητοποιούν τη στήριξη του έργου του Κολλεγίου σε ετήσια βάση για την οικονομική ενίσχυση μαθητών και του Σχολείου.

Το Annual Fund ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους, ακολουθώντας το οικονομικό έτος του Κολλεγίου. Κάθε δωρεά είναι σημαντική καθώς στηρίζει τη συστηματική αυτή προσπάθεια.
 

Annual Fund 2019-2020 / A Singular School - A Collective Effort

Πρόγραμμα Υποτροφιών

Αποτελεί πεποίθησή μας ότι το Πρόγραμμα υποτροφιών εμπλουτίζει την εμπειρία κάθε μαθητή.

Υποστηρίζοντας υποτρόφους φέρνουμε πολυφωνία στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήριά μας, στις αθλητικές δραστηριότητες και εγκαταστάσεις, στις βιβλιοθήκες και τις τραπεζαρίες μας.

Η πολυφωνία αυτή καθιστά το Κολλέγιο έναν χώρο όπου συνυπάρχουν διαφορετικές ιδέες και απόψεις και προάγεται ο ουσιαστικός διάλογος, προετοιμάζοντας χαρισματικούς μαθητές μας για το μέλλον, δίνοντας τα εφόδια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία και μία ζωή με κοινωνικό αποτύπωμα ως πολίτες του κόσμου.   

Η δωρεά σας για τη στήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών έχει άμεσο αντίκτυπο. Δεν μεταμορφώνει μόνο τις ζωές εξαιρετικά υποσχόμενων παιδιών, αλλά βοηθά όλους τους μαθητές μας να αποκτήσουν ενσυναίσθηση.

Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να να στηρίξετε το Πρόγραμμα Υποτροφιών. 

 

Υποτροφίες Αριστείας - Οικονομικής Ανάγκης

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Αριστείας - Οικονομικής Ανάγκης από το 2018 δίνει την ευκαιρία σε άριστους μαθητές με περιορισμένους οικονομικούς πόρους να σπουδάσουν στο Κολλέγιο. Κριτήρια επιλογής αποτελούν οι υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Γυμνάσιο, το Λύκειο ή το ΙΒ, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη οικονομική ανάγκη, το εξαιρετικό ήθος και την ιδιαίτερη συμβολή στη σχολική ζωή. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνέντευξη με τους υποψήφιους και την οικογένειά τους. Οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρούν τα ακαδημαϊκά και άλλα κριτήρια καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους για τη διατήρηση της υποτροφίας. 

 

Το Κολλέγιο Αθηνών στηρίζει 47  υποτρόφους Αριστείας & Οικονομικής Ανάγκης. Εννέα από τους δεκαοκτώ (50%) υποτρόφους που εισήχθησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 συγκαταλέχθηκαν στον ετήσιο Πίνακα Ακαδημαϊκής Επίδοσης του Διευθυντή/President που επιβραβεύει το 5% των μαθητών με τις υψηλότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις στην τάξη τους. Παράλληλα, τρεις υπότροφοι έλαβαν επιπλέον υποτροφίες, για να παρακολουθήσουν θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα σπουδαίων σχολείων της Αμερικής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών Θερινών Προγραμμάτων στο Εξωτερικό. 

 

Η στήριξή σας συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ποικιλόμορφης μαθητικής κοινότητας που διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών, τους δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσουν τα δεδομένα τους και να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας.

 

 

Νέοι μαθητές γίνονται δεκτοί στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο μόνον εάν έχει εξασφαλιστεί η οικονομική στήριξη για το σύνολο των σπουδών τους (3 ή 6 χρόνια αντίστοιχα) του Κολλεγίου. 

 

Δυνατότητες για Ονομαστικές Υποτροφίες Αριστείας - Οικονομικής Ανάγκης

  • Πλήρης υποτροφία για μαθητή/ρια που εισέρχεται στο Γυμνάσιο (6 έτη): 87.000 € 
  • Πλήρης υποτροφία για μαθητή/ρια που εισέρχεται στο Λύκειο (3 έτη): 43.500 €


Fulbright Fellows

Το εμβληματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής Fulbright Fellowship φέρνει νέους Αμερικανούς πτυχιούχους κοντά στους μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών όλων των βαθμίδων ως μέντορες, σύμβουλους κ.ά. Οι Fulbright Fellows, μέσω της αλληλεπίδρασης με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Κολλεγίου Αθηνών, συμβάλλουν στην ενίσχυση των δεσμών του Κολλεγίου με τις ΗΠΑ και συχνά ασκούν σημαντική επίδραση στους μαθητές μας. Το Κολλέγιο διατηρεί την επαφή με εκατοντάδες Fulbright Fellows, που φεύγοντας από το Σχολείο μας συνεχίζουν να το στηρίζουν από ηγετικές θέσεις που καταλαμβάνουν σε όλο τον κόσμο.

Το Κολλέγιο Αθηνών έχει την τιμή να φιλοξενεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα Fulbright Fellowship στην Ελλάδα. Η στήριξή σας είναι πολύτιμη για τη συνέχιση αυτού του ιδιαίτερου θεσμού στο Σχολείο μας.

Το πρόγραμμα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σχολικής ζωής. Από το 1963 (σχεδόν επί 60 χρόνια) το Κολλέγιο έχει δεχθεί περίπου 300 Fulbright Fellows, που υποστήριξαν τα  ακαδημαϊκά προγράμματα στο campus και τους μαθητές μας. 

Δυνατότητες για Ονομαστικές Υποτροφίες Fulbright Fellow

Mία θέση Fulbright Fellow για ένα ακαδημαϊκό έτος: 12.000 €

 

Βραβεία Αριστείας

Το Κολλέγιο Αθηνών εγκαινίασε το 2018 τα Βραβεία Αριστείας, για να τιμήσει και να ενισχύσει τη μακρά παράδοση αναγνώρισης και ενθάρρυνσης των μαθητών με άριστη ακαδημαϊκή επίδοση κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.  Τα Βραβεία Αριστείας έρχονται να προστεθούν στις ήδη θεσμοθετημένες από την αρχή της ιστορίας του Σχολείου μαθητικές διακρίσεις. Χορηγούνται σε μαθητές της 3ης Γυμνασίου και της 2ας Λυκείου, που έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία της τάξης τους συνολικά για τα δύο τελευταία έτη, και διακρίνονται για το ήθος και τη συνολική συμπεριφορά τους. Οι μαθητές βραβεύονται σε ετήσια τελετή και λαμβάνουν ένα συμβολικό χρηματικό ποσό που εκπίπτει από τα δίδακτρά τους κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. 

Η στήριξή σας επιβραβεύει την εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση και προάγει την αριστεία.

Μπορείτε να στηρίξετε τα Βραβεία Αριστείας για ένα ακαδημαϊκό έτος. Στην περίπτωση αυτή, η δωρεά θα καλύπτει τέσσερα Βραβεία Αριστείας. 

Δυνατότητες δωρεάς για Βραβεία Αριστείας

Βραβεία Αριστείας για ένα ακαδημαϊκό έτος: 4.000 €

Εμπνευσμένη Διδασκαλία

Οι χαρισματικοί εκπαιδευτικοί είναι η καρδιά του Κολλεγίου. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε, να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε εμπνευσμένους δασκάλους που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτυχθούν ακαδημαϊκά, κοινωνικά και προσωπικά. Η επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προσωπικού και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών απαιτεί σημαντική επένδυση.

Υποστηρίξτε την εξαίρετη διδασκαλία με δωρεές που ενθαρρύνουν τη δια βίου μάθηση, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό να παρακολουθούν σεμινάρια και συνέδρια και να εκπονούν έρευνες, αξιοποιώντας δυνατότητες για εκπαιδευτικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Κάθε δωρεά είναι σημαντική για την υποστήριξη αυτού του σκοπού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία ειδικού προγράμματος υποστήριξης για εκπαιδευτικούς του Κολλεγίου, επικοινωνήστε με το development@haef.gr.

Αριστεία πέρα από το πρόγραμμα σπουδών

Το Κολλέγιο εμπνέει τους μαθητές να ανακαλύψουν τις δεξιότητες και τα δυνατά τους σημεία μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, πέραν του ακαδημαϊκού προγράμματος. Οι δραστηριότητες αυτές απαιτούν συνεχείς επενδύσεις σε εξοπλισμό, υλικά και άλλες ανάγκες που υπερβαίνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό. Μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας σε τομείς του ενδιαφέροντός σας, όπως οι Τέχνες, ο Αθλητισμός, η εκπαίδευση STEM κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δυνατότητες δωρεάς για ετήσια υποστήριξη ενός από τους εξειδικευμένους αυτούς τομείς ή για χρηματοδότηση ενός από τα προγράμματα ή τις θέσεις διδασκαλίας, επικοινωνήστε στο development@haef.gr.

Οι Βιβλιοθήκες μας

Οι Βιβλιοθήκες του Κολλεγίου αποτελούν μοναδικό κεφάλαιο γνώσης και πολύτιμα κέντρα μάθησης. Προάγουν την έρευνα και τη «μάθηση μέσω εργασίας» (project-based learning) και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών, υποστηρίζοντας την παραγωγή πρωτότυπου έργου. Η δωρεά σας θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών υποδομής (τεχνολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικές συνδρομές, εμπλουτισμός της συλλογής των βιβλίων), απαραίτητης σε μια σύγχρονη και υψηλών προδιαγραφών βιβλιοθήκη.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να προσφέρετε στις Βιβλιοθήκες μας με στόχο την εξασφάλιση εξοπλισμού ή την υποστήριξη ανακαίνισης, επικοινωνήστε στο development@haef.gr.