Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2015


 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2015

Πολλοί Πολιτισμοί - Μια ιστορία

  

 


Από το 1967, κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου για να εμπνεύσει την αγάπη για το διάβασμα και για να προσελκύσει την προσοχή μας στα παιδικά βιβλία.
Κάθε χρόνο μια διαφορετική χώρα μέλος του IBBY (Διεθνής Οργάνωση για το Παιδικό Βιβλίο) έχει την ευκαιρία να είναι αυτή που θα διαδώσει ένα μήνυμα στον κόσμο για το βιβλίο και θα φιλοτεχνήσει μία αφίσα. Η χώρα που ανέλαβε να διαδώσει φέτος το μήνυμα του βιβλίου είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα η συγγραφέας Marwa Al Aqroubi και την αφίσα φιλοτέχνησε Nasim Abaeian.

       

(για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στις εικόνες)

  Εκδηλώσεις Βιβλιθιοθήκης για την Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου
30 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2015

Δευτέρα 30 Μαρτίου
Οι
 μαθητές της 3ης τάξης θα παρακολουθήσουν στη Βιβλιοθήκη δραματοποίηση της ιστορίας του «Μόμπι Ντικ», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο από τις εκδόσεις Μίνωας.

Τρίτη, 31 Μαρτίου
Οι μαθητές της 5ης τάξης θα παρακολουθήσουν στη Βιβλιοθήκη την παρουσίαση του πολυδιαβασμένου και διαχρονικού βιβλίου του Αντουάν ντε Σεντ-Εξυπερί «Ο μικρός πρίγκιπας», από τις εκδόσεις Μίνωας.
Ώρα: 11.00-11.40

Τετάρτη 1 Απριλίου
Η συγγραφέας Ιφιγένεια Μαστρογιάννη, με αφορμή το βιβλίο της «Χάρτινη αγκαλιά», θα μιλήσει στα παιδιά της 6ης τάξης για τη μαγική δύναμη του βιβλίου.
Ώρα: 10.55-11.35

Πέμπτη 2 Απριλίου
Η ομάδα Πράκτορες του Πλανήτη, θα πραγματοποιήσει για τους μαθητές της 4ας τάξης στη Βιβλιοθήκη, εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα βασισμένο στο βιβλίο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» των εκδόσεων
 Μεταίχμιο.
Θέμα: Περιβάλλον-Οικολογία
Ώρα: 13.35-14.15
Θέμα: Περιβάλλον-Οικολογία

Παρασκευή, 3 Απριλίου
Ο συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής θα παρουσιάσει σε μαθητές της 1ης και 2ας τάξης το βιβλίο του «Μάγισσες γόμες», το οποίο διαπραγματεύεται το θέμα της ιδιοκτησίας και της κλοπής.
Ώρα: 9.20-10.00