Λειτουργία και Εκπαιδευτικοί Στόχοι

Σκοπός της Βιβλιοθήκης, και των τριών βιβλιοθηκονόμων που εργάζονται σε αυτή, είναι η στήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου, η δημιουργία αναγνωστών που θα αγαπήσουν το διάβασμα για όλη τους τη ζωή, και μαθητών με πληροφοριακή κατάρτιση και κριτική στάση απέναντι στο πλήθος των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους.

Τα παιδιά του σχολείου επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη μία φορά την εβδομάδα για μία σχολική περίοδο. Κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής περιόδου, που είναι ενταγμένη στο πρόγραμμά τους, επιλέγουν, με τη βοήθεια των βιβλιοθηκονόμων, βιβλία για να δανειστούν και να διαβάσουν, συμμετέχουν σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και αναπτύσσουν δεξιότητες Πληροφοριακής Παιδείας, εκπονώντας μικρές ερευνητικές εργασίες. Η Πληροφοριακή Παιδεία είναι ένα σύνολο δεξιοτήτων που απαιτείται να έχουν οι μαθητές ώστε να γνωρίζουν πώς να αναζητούν, να εντοπίζουν, να αξιολογούν και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις αναγκαίες πληροφορίες από έντυπες και ηλεκτρονικές πηγές.

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν το υλικό και τον εξοπλισμό της Βιβλιοθήκης και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους,  για να διαβάσουν ένα βιβλίο, να κάνουν μια εργασία χρησιμοποιώντας έντυπες και ηλεκτρονικές πηγές, αλλά και για να παίξουν σκάκι ή άλλα επιτραπέζια παιχνίδια.