Η Βιβλιοθήκη μας

Καλώς ήρθατε στη Βιβλιοθήκη μας! Ένα κόσμο μαγικό γεμάτο βιβλία!

Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού του Κολλεγίου Ψυχικού βρίσκεται στην Κάντζα Αττικής και είναι ανοικτή τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.

Είναι δανειστική, ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα, και εξυπηρετεί περίπου 1.000 μαθητές και μαθήτριες, ηλικίας 6-12 ετών, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και το υπόλοιπο προσωπικό. Οι κύριοι στόχοι της είναι η εξοικείωση των παιδιών με το ελεύθερο ανάγνωσμα, με τη χρήση της Βιβλιοθήκης καθώς και  με την έρευνα και την εκπόνηση εργασιών. Απώτερος στόχος είναι η  δημιουργία μελλοντικών βιβλιόφιλων και ατόμων με κριτική σκέψη.

Εκτός από ελεύθερη ανάγνωση βιβλίων και δανεισμό ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων, τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα Πληροφοριακής Παιδείας (Information Literacy)  που έχουν ως στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων αναζήτησης, αξιολόγησης, εντοπισμού και σύνθεσης πληροφοριών σε σχέση με τις έντυπες και ηλεκτρονικές πηγές της βιβλιοθήκης.

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στο πρόγραμμα PYP (Primary Years Programme) με αντίστοιχες θεματικές ενότητες  και Προγράμματα Φιλαναγνωσίας που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε σχέση με το βιβλίο και το διάβασμα. Παράλληλα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο χώρο της Βιβλιοθήκης επιλεγμένα προγράμματα παρουσίασης θεμάτων και βιβλίων από συγγραφείς, εικονογράφους και ειδικούς επιστήμονες.

Η Βιβλιοθήκη σάς περιμένει για ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, της εξερεύνησης, της φαντασίας και της διασκέδασης...