Βιβλιοθήκη Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

Εκδηλώσεις/Νέα 2013-2014

Ιούλιος 2014

Ενημέρωση Νηπιαγωγών

 

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των νεοπροσληφθέντων Νηπιαγωγών για τη χρήση και τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης καθώς και τον εκπαιδευτικό της ρόλο.

 Ενημέρωση Νηπιαγωγών Ιούλιος 2014

Καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη

Τι συμβαίνει στη Βιβλιοθήκη όταν τελειώνουν τα μαθήματα της σχολικής χρονιάς;

Καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη

Πολλά, γιατί υπάρχουν πολλές δουλειές που δεν υπάρχει χρόνος να γίνουν στη διάρκεια του χειμώνα.

Πρώτα πρώτα γίνεται ανασκόπηση των εργασιών της Βιβλιοθήκης για όλη την προηγούμενη περίοδο και οργανώνεται το πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Προετοιμάζονται οι ερευνητικές και άλλες εργασίες, γίνεται πρόβλεψη για το αν χρειάζονται νέα βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό.

Τα βιβλία, τα περιοδικά και το υπόλοιπο υλικό ανακατατάσσονται στα ράφια, με σωστή ταξιθέτηση. Σ’ αυτό μας βοηθούν μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου που έρχονται να εργαστούν μαζί μας στο πλαίσιο του προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και βάζουν κυριολεκτικά… πλάτη!

Γίνονται παραγγελίες νέων βιβλίων, ανανεώνονται οι συνδρομές σε περιοδικά και σε βάσεις δεδομένων στο Διαδίκτυο.

Γύρω στα 1000 βιβλία από δωρεές, που μαζεύτηκαν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, αξιολογούνται για το αν θα προστεθούν ή όχι στις συλλογές της Βιβλιοθήκης.

Προχωρά η καταλογογράφηση, δηλαδή η βιβλιογραφική και θεματική καταγραφή του υλικού στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης. Αυτό γίνεται όχι μόνο για ό,τι νέο έχει αποκτήσει η Βιβλιοθήκη στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και αναδρομικά για ό,τι υπήρχε προτού λειτουργήσει ο ηλεκτρονικός κατάλογος.

Γίνεται η συντήρηση όλων των υπολογιστών στα μηχανικά τους μέρη και στο λογισμικό (130 σταθεροί και φορητοί υπολογιστές δεν είναι λίγοι… ).

Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν συντονισμένα και όχι με το ρυθμό της χελώνας του campus!

Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα με τη νέα σχολική χρονιά.

Καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη


Μάιος 2014

Επισκέψεις 6ης Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού

Την Πέμπτη 08 Μαΐου οι μαθητές της 6ης Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών επισκέφθηκαν το χώρο της Βιβλιοθήκης, όπου ξεναγήθηκαν από τους βιβλιοθηκονόμους στις συλλογές της και τον ηλεκτρονικό της κατάλογο και ενημερώθηκαν για το ρόλο που διαδραματίζει η Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου. Στη συνέχεια, έπαιξαν το κυνήγι του θησαυρού στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης καθώς και στις διάφορες συλλογές έτσι ώστε να εξοικειωθούν με το χώρο της Βιβλιοθήκης.

Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου από τους μαθητές της 6ης Δημοτικού του Κολλεγίου Ψυχικού.

Αφιέρωμα στη μνήμη της Βίτω Αγγελοπούλου

Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου "Η Βίτω Αγγελοπούλου, τα παιδιά, η παιδεία και το παιδικό βιβλίο.Το πολύπλευρο έργο μιας παιδαγωγού" επιμέλειας Κυριάκου Ντελόπουλου. Η εκδήλωση έγινε στη Βιβλιοθήκη Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού με κεντρικούς ομιλητές το Στέφανο Πεσμαζόγλου ’68 και τον Ανδρέα Μωρίκη ’69. Χαιρετισμό απηύθηνε ο Πρόεδρος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Για τις εισηγήσεις πατήστε τους ακόλουθους συνδέσμους:

Ομιλία Στέφανου Πεσμαζόγλου

Ομιλία Ανδρέα Μωρίκη

 

Προβολή νέων αποκτημάτων

Κάθε Δευτέρα στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι στην είσοδο της βιβλιοθήκης γίνεται παρουσίαση / προβολή των νεοαποκτηθέντων τίτλων.

 

 

 
 
 


Απρίλιος 2014

Μουσικά διαλείμματα στη Βιβλιοθήκη
 

Μουσικό διάλειμμα_ΡαπίδηςΤην Τρίτη 8 Aπριλίου 2014 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής Ν. Ραπίδης του Ι.Β.1, ο Α. Κυττέας '13 και ο καθηγητής Μουσικής του Ωδείου Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού κ. Δ. Παπαγιαννάκις ερμήνευσαν έργα για βιολί και πιάνο των:

-Beethoven

-Schostakovic

-Rachmaninoff

-Kreisler


Φεβρουάριος 2014

Μουσικά διαλείμματα στη Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής Κωνσταντίνος Σιούφας του Γ2 Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού ερμήνευσε έργα για πιάνο:

-L.V. Beethoven piano sonata no 20 in G major                  

-W.A. Mozart, piano sonata in  C major

-R. Schummann Furchtermachenn kinderseenen

 

 

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής Κωνσταντίνος Στεφανάκης του Β1 Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού ερμήνευσε έργα για πιάνο των Ραχμάνινοφ και Χατζηδάκι  

 


Δεκέμβριος 2013

Μουσικά διαλείμματα στη Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) η μαθήτρια Κατερίνα Καραγκούνη του Γ3 Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών ερμήνευσε τα έργα για πιάνο:

-F. Chopin – Berceuse Re bemol majeur opus 57

-Claude Debussy - Etude 11 “Pour les arpeges composes”

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) η μαθήτρια Κατερίνα Καραγκούνη του Γ3 Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών ερμηνεύει τα έργα για πιάνο: 

-F. Chopin – Berceuse Re bemol majeur opus 57

-Claude Debussy - Etude 11 “Pour les arpeges composes”

- See more at: http://www.haef.gr/Library/VivliothikiKollegiouAthinon/Events/Event4#sthash.yDQVHdP7.dpuf

Νοέμβριος 2013

Συναυλία για βιολί και πιάνο

Στα πλαίσια των μουσικών διαλειμμάτων ο μαθητής Σταμάτης Κουλούρης του Β2 Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών (βιολί) και η καθηγήτρια Μουσικής του ΕΕΙ κ. Ελευθερία Βορριά (πιάνο), ερμήνευσαν τα έργα: A. Vivaldi:  violin solo obbligato op3 no3 , 1ο μέρος,
F. Seitz: violin concerto op. 13, 
                                                                                     W.A. Mozart: violin concerto no 1, 1ο μέρος.Οκτώβριος 2013

Μουσικά διαλείμματα στη Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής του IB1 Νικόλας Ραπίδης ερμήνευσε τα έργα για πιάνο:

Brahms: Rhapsody Nr. 2 Op. 79
Liszt: Annee de pelerinage: Suisse, No. 1 Chapelle de Guillaume Tell.

 

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) η μαθήτρια του Κολλεγίου Αθηνών Τατιάνα Αναστασοπούλου ερμήνευσε τα έργα για πιάνο:
F. Chopin: Waltz in E minor
Fr. Schubert: Impromptu no. 4
Carlos Gardel: Por una cabeza.

 

 Ομιλία του σεναριογράφου Α. Πετρίτση ('00)

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας της Β΄ Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, η Βιβλιοθήκη οργάνωσε για τους μαθητές που ερευνούν  το θέμα «Κινηματογράφος» συνάντηση με τον σκηνοθέτη-σεναριογράφο Αδαμάντιο Πετρίτση ’00.  

ην Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής του IB1 Νικόλας Ραπίδης θα ερμηνεύσει τα έργα για πιάνο

  • Brahms: Rhapsody Nr. 2 Op. 79
  • Liszt: Annee de pelerinage: Suisse, No. 1 Chapelle de Guillaume Tell
- See more at: http://www.haef.gr/Library/VivliothikiKollegiouAthinon/Events/Event#sthash.yevHEUqw.dpuf

Ιούνιος & Σεπτέμβριος 2013

Ξενάγηση μαθητών 6ης Δημοτικού 
Students visiting the libraryΤην Πέμπτη 25 Απριλίου οι μαθητές της 6ης Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών επισκέφθηκαν το χώρο της Βιβλιοθήκης, όπου ξεναγήθηκαν από τους βιβλιοθηκονόμους στις συλλογές της και τον ηλεκτρονικό της κατάλογο και ενημερώθηκαν για το ρόλο που διαδραματίζει η Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου. Στη συνέχεια, έπαιξαν το κυνήγι του θησαυρού στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης και οι πιο γρήγοροι από αυτούς κέρδισαν ένα μικρό βραβείο!

Ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου από τους μαθητές της 6ης Δημοτικού του Κολλεγίου Ψυχικού και τον Σεπτέμβρη, πριν ξεκινήσει το σχολείο,  για τους νέους μαθητές του Γυμνασίου που επελέγησαν κατόπιν εξετάσεων.