Βιβλιοθήκη Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

Εκδηλώσεις/Νέα 2015-2016

Ιούνιος 2016

Επίσκεψη 6ης Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού

Την Τρίτη 7 Ιουνίου τα παιδιά της 6ης τάξης του Λατσείου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Επίσκεψη Λατσείου 07-06-16

Μάιος 2016

Επίσκεψη 6ης Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη η καθιερωμένη επίσκεψη των μαθητών της 6ης τάξης των  Δημοτικών Σχολείων του Κολλεγίου Αθηνών.  Την Τρίτη 10 Μαΐου τα παιδιά του Μποδοσακείου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, συμμετείχαν στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, εξοικειώθηκαν με τις ιστοσελίδες της  και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της. 

Επίσκεψη Μποδοσακείου 10-05-16Επίσκεψη Μποδοσακείου 10-05-16

Επίσκεψη Μποδοσακείου 10-05-16

Έκθεση αφίσας των μαθητών της Α' Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού για τη Διαφορετικότητα

Στο πλαίσιο του μαθήματος  «Βιωματικές Δράσεις» της Α' Γυμνασίου, οι μαθητές και των δύο σχολείων,  ασχολήθηκαν το γ' τρίμηνο με το θέμα «Διαφορετικότητα» και δημιούργησαν συνθήματα, πόστερ και βίντεο.
Κάποια από τα ομαδικά πόστερ τους  εκτέθηκαν στη Βιβλιοθήκη.

Έκθεση αφίσας με θέμα τη 'Διαφορετικότητα'Έκθεση αφίσας με θέμα τη 'Διαφορετικότητα'
 

Απρίλιος 2016

Έκθεση αφίσας των μαθητών της Α' Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών με θέμα «Η Αρχαία Ελλάδα την εποχή του Περικλή» 

Οι μαθητές του τμήματος Α3  Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών έφτιαξαν πόστερ για να παρουσιάσουν τις εργασίες που εκπονήθηκαν στο μάθημα της ιστορίας με θέμα «Η Αρχαία Ελλάδα την εποχή του Περικλή».  

Έκθεση αφίσας για την Αρχαία ΕλλάδαΈκθεση αφίσας για την Αρχαία Ελλάδα

Μουσικά διαλείμματα στη Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής της B΄ Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Πάνος Συριόπουλος ερμηνεύει έργα για πιάνο των:

- Bach

- Mozart

- Beethoven

Συριόπουλος 12-04-16Συριόπουλος 12-04-16

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής του Α7 του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού Φραντζεσκάκης Ιωάννης (βιολί) και η καθηγήτρια Μουσικής του Ε.Ε.Ι. κ. Ελευθερία Βορριά (πιάνο) ερμήνευσαν έργα των:

-A. Vivaldi, Concerto in A minor, Op. 3 Nr. 6, 1ο μέρος
 
-E. Elgar, Salut d’Amour, Op. 12

-A. Dvorak, Sonatina in G major, Op. 100, 1ο μέρος


Φραντζεσκάκης 05-04-16Φραντζεσκάκης 05-04-16


Πανηγύρι 2016

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυριού 2016 η Βιβλιοθήκη  φιλοξένησε δύο εκδηλώσεις του Κολλεγίου Ψυχικού για τις οποίες συνεργάστηκε με το σχολείο.
Στην εκδήλωση της Ποίησης, παράδοση πλέον στο πλαίσιο του Πανηγυριού τα τελευταία χρόνια, καλεσμένος ήταν ο ποιητής Ορφέας Απέργης.  Τα ποιήματά του έχουν εκδοθεί το 2011 σε μια συγκεντρωτική έκδοση με τίτλο «Υ». Ποιήματα, μεταφράσεις και δοκίμιά του βρίσκονται από το 2006 μεταξύ άλλων στα περιοδικά Ποίηση, Ποιητική και Νέα Εστία.
Ο Ορφέας Απέργης μίλησε για την ποίηση και τον ποιητή και στη συνέχεια άκουσε και σχολίασε ποιήματα μαθητών.
Το Σάββατο  2 Απριλίου, παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών της Α' Λυκείου που αναφέρονταν στην ιστορία του Κολλεγίου. Μαζί με τις εισηγήσεις των μαθητών παρουσιάστηκαν και συνεντεύξεις αποφοίτων της περιόδου 1950-1975.

Πανηγύρι 2016Πανηγύρι 2016

Πανηγύρι 2016

Φεβρουάριος 2016

Επίσκεψη Νηπιαγωγείου

Στις 23 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη η ομάδα «Τσιπούρα» του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. Καρράς». Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των νηπίων με τη «μεγάλη» Βιβλιοθήκη του Campus, αλλά και η επιλογή βιβλίων για τους πλανήτες που θα βοηθούσε την έρευνά τους για το θέμα αυτό.
Τα παιδιά  παρακολούθησαν κάποια βιντεάκια για τους πλανήτες, περιηγήθηκαν στα βιβλιοστάσια με αφορμή ένα παιχνίδι αναζήτησης κρυμμένων εικόνων με θέμα το διάστημα και τους πλανήτες και στη συνέχεια επέλεξαν βιβλία που δανείστηκε η Βιβλιοθήκη τους για την έρευνά τους.
Η ομάδα προσέφερε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ένα παραμύθι που είχαν ζωγραφίσει τα παιδιά με θέμα ένα ταξίδι στο διάστημα και έστειλαν στη συνέχεια ζωγραφιές με τις εντυπώσεις τους από τη Βιβλιοθήκη.
Η έκθεση του υλικού στην Κεντρική Βιβλιοθήκη αποτέλεσε αντικείμενο ενδιαφέροντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Επίσκεψη Νηπιαγωγείου 23-2-16
Επίσκεψη Νηπιαγωγείου 23-2-16

Επίσκεψη Νηπιαγωγείου 23-2-16Επίσκεψη με την ίδια θεματολογία επαναλήφθηκε στις 18 Απριλίου από τα νήπια της ομάδας «Λαβράκι» του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. Καρράς».

Επίσκεψη Νηπιαγωγείου 18-4-16 Επίσκεψη Νηπιαγωγείου 18-4-16

Επίσκεψη Νηπιαγωγείου 18-4-16

Μαθητικό Debate

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου διεξήχθη στο αναγνωστήριο της  Βιβλιοθήκη, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, μαθητικό Debate με θέμα “This House Would switch to e-books”.

Συμμετοχή: Β. Δήμας, Γ΄Λυκείου Κ.Α., Α. Κοτσώλης, Γ΄Λυκείου Κ.Α., Μ. Γαζέπης, Β΄Λυκείου Κ.Α., Β. Σιούφας, IB1.

Debate

Επίσκεψη σχολείου Nankai της Κίνας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης των μαθητών του σχολείου Nankai της Κίνας οι 13 μαθητές του σχολείου με 12 μαθητές του Κολλεγίου εκπόνησαν στη Βιβλιοθήκη ερευνητική εργασία την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016,  την οποία και παρουσίασαν μετά την ολοκλήρωσή της.

Τα θέματα που διερευνήθηκαν  ήταν:

Σωκράτης – Κομφούκιος

Περιβάλλον: Μόλυνση – Γη, νερό, αέρας, Κλιματική αλλαγή, Εναλλακτικές πηγές ενέργειας, Ανακύκλωση, Διαχείριση αποβλήτων

Nankai School of ChinaNankai School of China

Έκθεση αφίσας των μαθητών της Β' Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών στο πλαίσιο της εργασίας του μαθήματος της Γεωγραφίας Α' τριμήνου

Countries of Europe

Οι αφίσες έχουν χάρτες και γενικά στοιχεία για εννέα ευρωπαϊκές χώρες.
 
Οι πληροφορίες προέκυψαν κατόπιν δίωρης  έρευνας / εργασίας των μαθητών στη Βιβλιοθήκη.

Για την κάθε χώρα δημιουργήθηκαν εννέα αφίσες από τις ομάδες των μαθητών των τμημάτων που την επεξεργάστηκαν.

Την έκθεση επισκέφτηκαν όλα τα τμήματα για συνολική αποτίμηση και αναστοχασμό καθώς και συμπλήρωση σχετικών φύλλων εργασίας.

Οι καθηγήτριες του μαθήματος ήταν:

Σ. Νικολαΐδου

Α. Γεωργούλη

Ν. Κυραγιάννη

‘Εκθεση αφίσας των μαθητών της Β Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών‘Εκθεση αφίσας των μαθητών της Β Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών‘Εκθεση αφίσας των μαθητών της Β Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών‘Εκθεση αφίσας των μαθητών της Β Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών

Ιανουάριος 2016

Έκθεση αφίσας των μαθητών της Α' Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών στο πλαίσιο της εργασίας Reading Project

Reading Project 2016 Reading Project January 2016


Δεκέμβριος 2015

Μουσικά διαλείμματα στη Βιβλιοθήκη

Tην Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) η μαθήτρια της B΄ Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών Κατερίνα Σωτηροπούλου ερμήνευσε έργα για πιάνο των:

- Bach

- Beethoven

 

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Τατιάνα Αναστασοπούλου ερμήνευσε έργα για πιάνο των:

- Bach

- Czerny

- Beethoven 

- Chopin

Τατιάνα ΑναστασοπούλουΤην Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25)  η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών Κωνσταντίνα Μαραγκού ερμήνευσε έργα για πιάνο των:

- Κωνσταντινίδη

- Χατζηδάκι

           - Χατσατουριάν  

Κωνσταντίνα ΜαραγκούΚωνσταντίνα Μαραγκού

Νοέμβριος 2015

IB Year 1 Visual Arts/Hybrid Lino-Prints

Year 1 IB visual arts students began the project by collaborating on a Surrealistic 'exquisite corpse' drawing to create unusual juxtapositions. They continued by investigating hybrids from different cultures and times. They then developed their own ideas by combining their drawings of different types of animals and creatures. Inspired by a book of hybrid lino-prints entitled Monstrorum Historia, students made a lino -cut design which was carved out of Lino and then printed using an etching press. The students printed first with back ink on a white background and subsequently they experimented with different backgrounds.

 J.T Attwood

IB1 Art exhibitionIB1 Art exhibition

IB1 Art exhibition

Μουσικά διαλείμματα στη Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών Βάλλη Παπαρηγοπούλου ερμήνευσε έργα για πιάνο των:

-Bach

-Czemy

-Mozart

-Mendelsohn

ΠαπαρηγοπούλουΠαπαρηγοπούλου


Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών Δάμος Βόσσος '15 ερμήνευσε έργα για σαξόφωνο με τη συνοδεία πιάνου από τον Στέφανο Τσοκάκη.

Δάμος Βόσσος_10-11-15Δάμος Βόσσος_10-11-15

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) πραγματοποιήθηκε η συναυλία της χορωδίας "Tigerlilies" του Πανεπιστημίου Princeton.