Βιβλιοθήκη Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

Εκδηλώσεις/Νέα 2016-2017

Μάιος 2017

Επίσκεψη 6ης Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού

Την Τετάρτη 31 Μαΐου τα παιδιά της 6ης τάξης του Λατσείου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Επίσκεψη ΛατσείουΕπίσκεψη Λατσείου

Επίσκεψη ΛατσείουΕπίσκεψη ΛατσείουΕπίσκεψη 6ης Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη η καθιερωμένη επίσκεψη των μαθητών της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών. Οι μαθητές του Μποδοσακείου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και τοποθέτησαν τις συλλογές της σε σχετικό σχεδιάγραμμα, εξοικειώθηκαν με τις ιστοσελίδες της και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της.

Μαθητές ΜποδοσακείουΜαθητές Μποδοσακείου

 

Μαθητές ΜποδοσακείουΜαθητές Μποδοσακείου

Απρίλιος 2017 

Λογοτεχνικές Διαδρομές Β' γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού

Στο πλαίσιο της δράσης «Λογοτεχνικές Διαδρομές» της  Β΄ γυμνασίου Κ.Ψ.  η συγγραφέας  Ζ. Συρίβλη, μίλησε στους μαθητές τριών τμημάτων για τον τρόπο συγγραφής ενός βιβλίου μέσα από την προσωπική της εμπειρία.

Ζέφη ΣυρίβληΖέφη Συρίβλη

Ζέφη ΣυρίβληΖέφη Συρίβλη


Έκθεση αφίσας των μαθητών της Α' Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών στο πλαίσιο της εργασίας Reading Project

PostersPosters

PostersPosters

Μάρτιος 2017

Στις 8 Μαρτίου επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη αντιπροσωπεία της  International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) στο πλαίσιο προετοιμασίας της υποψηφιότητας της πόλης της Αθήνας για το ετήσιο συνέδριο της οργάνωσης για το έτος 2019.
Το συνέδριο είναι το μεγαλύτερο στο χώρο των Βιβλιοθηκών και των Οργανισμών Πληροφόρησης και συγκεντρώνει περί τους 4.000 συνέδρους.
Ανάμεσα σε αυτούς που επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη ήταν η Gloria Perez-Salmeron (IFLA President-Elect), η Josche Ouwerkerk (Manager, Conferences and business relations, Managing Director, IFLA Holding BV), ο Γιώργος Γλωσσιώτης (Αντιπρόεδρος ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης) και η Εύα Σεμερτζάκη (IFLA contact person για την ΕΕΒΕΠ, Προϊσταμενη Βιβλιοθήκης ΤτΕ).


IFLA
 

Φεβρουάριος 2017

Μουσικό διάλειμμα στη Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Γιώργος Λειβαδάς και Χρήστος Χατζής ερμήνευσαν στο σαξόφωνο jazz μελωδίες με την συνοδεία στο πιάνο του Στέφανου Τσοκάκη.


Χατζής-Λειβαδάς-ΤσοκάκηςΧατζής-Λειβαδάς

Ιανουάριος 2017

Επίσκεψη εικονογράφου Ράνιας Βαρβάκη

Η Ράνια Βαρβάκη, εικονογράφος του βιβλίου του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» (εκδ.Μεταίχμιο) επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού προκειμένου να συζητήσει με τους μαθητές της Α' Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού για την τέχνη της εικονογράφησης. Στη συνέχεια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στην έκθεση της εικονογράφου όπου είδαν από κοντά τα πρωτότυπα έργα, εντοπίζοντας τις λεπτομέρειες και τις διαφορές με το βιβλίο.
Έκθεση Ράνιας ΒαρβάκηΕπίσκεψη Ράνιας Βαρβάκη

Έκθεση Ράνιας ΒαρβάκηΙούλιος Βερν

 

Δεκέμβριος 2016

Μουσικό διάλειμμα στη Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) η μαθήτρια του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών Κατερίνα Σωτηροπούλου ερμήνευσε στο πιάνο έργα των J.S. Bach και Fr. Chopin. 

Νοέμβριος 2016

Μουσικά διαλείμματα στη Βιβλιοθήκη

Την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Ηλίας Βάσσος (βιολί) και ο μαθητής του Ι.Β. Γιάννης Ελευθεριάδης (πιάνο) ερμήνευσαν έργα των Bach, Beethoven, και Grieg.

ΕλευθεριάδηςΒάσσος-Ελευθεριάδης

Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016 στο μεγάλο διάλειμμα (12:45-13:25) ο μαθητής του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών Νικήτας Σκάγιαννης-Λαμπράκης ερμήνευσε στο πιάνο έργα των:

- Bach

- Beethoven

- Chopin

Νικήτας Σκάγιαννης Λαμπράκης


Έκθεση αφίσας των μαθητών της Α' Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού

Έκθεση αφίσας των μαθητών της Α' Γυμνασίου του Κολλεγίου Ψυχικού στο πλαίσιο της εργασίας Λογοτεχνικές Διαδρομές βασισμένη στο βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες».

Jules VernesJules Vernes

Οκτώβριος 2016


Στις 19 Οκτωβρίου 2016 επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη η δεύτερη τάξη του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. Καρράς». Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις του παραμυθά Στέλιου Πελασγού.
Ο Σ. Πελασγός ξεκίνησε την αναβίωση της τέχνης της προφορικής λογοτεχνίας και αφήγησης (storytelling) στην Ελλάδα το 1991 και από τότε ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης λαϊκών ιστοριών, παραμυθιών, μύθων αλλά και σύγχρονων δημιουργιών προφορικής λογοτεχνίας.

Επίσκεψη Νηπιαγωγείου 19-10-16Επίσκεψη Νηπιαγωγείου 19-10-16

Στέλιος ΠελασγόςΕπίσκεψη Νηπιαγωγείου