Η Βιβλιοθήκη

library

Η Βιβλιοθήκη του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού είναι από τις παλαιότερες σχολικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας.

Τα πρώτα της βιβλία αγοράστηκαν το 1930 αλλά οργανώθηκε ως βιβλιοθήκη στις αρχές της δεκαετίας του ΄50. Από το 1964 στεγάζεται σε δικό της κτίριο, 1300 περίπου τ.μ., στο χώρο των εγκαταστάσεων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  στο Ψυχικό.

Διαθέτει μια συλλογή 70.000 περίπου τόμων βιβλίων, 600 περίπου τίτλους ενεργών και ανενεργών  περιοδικών, συνδρομές σε βάσεις δεδομένων καθώς και πολλά CD, DVD  και άλλα τεκμήρια.

Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική για τους μαθητές,  το προσωπικό και τους αποφοίτους του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού και ο δανεισμός γίνεται σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό. Είναι ανοιχτή για το ευρύτερο κοινό ως αναγνωστική βιβλιοθήκη.  ΄Ολοι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να φωτοτυπούν το έντυπο υλικό και να εκτυπώνουν ηλεκτρονικό υλικό.

Το αναγνωστήριο διαθέτει 200 περίπου θέσεις μελέτης και 44 υπολογιστές.

Στο χώρο της Βιβλιοθήκης λειτουργούν τέσσερις αίθουσες σεμιναρίων εξοπλισμένες συνολικά με 36 υπολογιστές καθώς και με ειδικά μηχανήματα για προβολές οπτικοακουστικού υλικού. Παράλληλα, εκτός από τους σταθερούς υπολογιστές,  διατίθενται και 60 φορητοί υπολογιστές για χρήση από τους μαθητές κατά τη διάρκεια ερευνητικών εργασιών.

Στη Βιβλιοθήκη απασχολούνται 14 άτομα, 12 από τα οποία είναι εξειδικευμένοι βιβλιοθηκονόμοι.