Εκδηλώσεις σχολικής χρονιάς 2019-2020

Eκδηλώσεις 2019-2020

Νοέμβριος 2019

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 η εμψυχώτρια Κάλλια Χαραλαμπάκη επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας και γνώρισε το τμήμα Τσιπούρα. Η εμψυχώτρια αφηγήθηκε στους μαθητές την τρυφερή ιστορία «Το κουνελάκι άκουγε» των εκδ. Διόπτρα, με στόχο να συζητήσει μαζί τους  τη σημαντικότητα των φίλων στη ζωή μας καθώς και για τους τρόπους που μπορούμε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση αποτυχίας και θυμού. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της αφήγησης έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια και είχαν την ευκαιρία σε πολύ φιλικό κλίμα να συζητήσουν σχετικά θέματα που τους έχουν απασχολήσει.

kalliaxaralambaki_1nov

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο επεξεργασίας της θεματικής ενότητας της φιλίας οι μαθητές του τμήματος Δελφίνι παρακολούθησαν την αφήγηση του βιβλίου «Το κορίτσι και ο δεινόσαυρος» των εκδ. Διόπτρα, από την εμψυχώτρια Γεωργία Σούβατζη. Ένα βιβλίο με ονειρική εικονογράφηση και μαγευτικό κείμενο μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τους φίλους μας, πραγματικούς και φανταστικούς, καθώς ακόμα και να παίξουμε ένα βιωματικό παιχνίδι βασισμένο στο βιβλίο που ενθουσίασε τους μαθητές. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη.

tokoritsikaiodeinosauros_5nov

Ο παιδίατρος και συγγραφέας Σπύρος Μαζάνης επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και μας διάβασε το βιβλίο του «Βόλιος Εμβόλιος» των εκδ. Σοκόλη. Παράλληλα με την αφήγηση η εικονογράφος Μαρία Κουτρουμπά σχεδίαζε τις αγαπημένες εικόνες των μαθητών. Η παρουσίαση του βιβλίου ήταν μια καλή αφορμή να καταπολεμηθούν φοβίες των παιδιών για τα εμβόλια και ταυτόχρονα να γίνει ενημέρωση για θέματα υγιεινής και πρόληψης των ιώσεων. Την παρουσίαση παρακολούθησε το τμήμα Λαβράκι.

mazanis_6nov

Οι παρουσιάσεις του μήνα Νοεμβρίου ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου όταν η εμψυχώτρια Γεωργία Σούβατζη ζωντάνεψε στη Βιβλιοθήκη μας την ιστορία «Ένα φαντασματάκι στην τάξη» των εκδ. Διόπτρα. Την παρουσίαση παρακολούθησαν τα τμήματα Μπαρμπούνι και Συναγρίδα. To φαντασματάκι κρύφτηκε στη Βιβλιοθήκη μας και μας βοήθησε να συζητήσουμε για τη σχολική φοβία και τον τρόπο που οι διαφορετικοί φίλοι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.

fantasmataki_28nov

 

Δεκέμβριος 2019

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου μέσα σε χριστουγεννιάτικο κλίμα το τμήμα Καβούρι παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου «Ένα γράμμα για τη θεία Ζοζεφίνα» των εκδ. Διόπτρα που πραγματοποιήθηκε από την εμψυχώτρια Γεωργία Σούβατζη. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η οικογένεια Ποντικόφσκι παίρνει ένα απρόσμενο γράμμα από την Αμερική… και κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Μια ξεχωριστή και όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη αγάπη που αποτέλεσε το ξεκίνημα για μια όμορφη δραστηριότητα με τους μικρούς μαθητές. Ο κάθε ένας δημιούργησε τη δική του χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά με ένα μήνυμα, την έβαλε σε φάκελο και όλες μαζί στάλθηκαν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη.

zozefina_2dec

«Τι χαρά Άλφονς» ήταν ο τίτλος του βιβλίου των εκδ. Μάρτης που πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του στη Βιβλιοθήκη την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου από τη θεατρολόγο Άννα Παπαφίγκου. Πρόκειται για ένα βιβλίο, όπου με αστείο και διασκεδαστικό τρόπο προτείνει τρόπους να ξεπεράσει κανείς την μελαγχολία και την βαρετή διάθεση του τέλους των εορτών και των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Την παρουσίαση παρακολούθησαν τα τμήματα Αστερίας και Αχιβάδα και μέσα από ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες, εξερεύνησαν την βαλίτσα του ήρωα της ιστορίας με τα προσωπικά του αντικείμενα και έπαιξαν τις αγαπημένες τους στιγμές από την ιστορία.

alfons_3dec

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, απλώθηκε στη Βιβλιοθήκη μας η πιο χαριτωμένη μπουγάδα του Άγιου Βασίλη. Η παρουσίαση του βιβλίου «Η μπουγάδα του Αι- Βασίλη» των εκδ. Παπαδόπουλος, πραγματοποιήθηκε από τη συγγραφέα Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου για το τμήμα Κοράλλι, συνοδευόμενη από μουσικοκινητικά παιχνίδια. Μια χιουμοριστική ιστορία με διαπολιτισμικά στοιχεία και τις περιπέτειες του Αι-Βασίλη διασκέδασε τους μικρούς μαθητές. Η συγγραφέας, στο τέλος της παρουσίασης, χάρισε στους μαθητές μικρά χριστουγεννιάτικα δωράκια.

mpougada_4dec

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου η ηθοποιός Γόνη Λούκα ζωντάνεψε την ιστορία «Όνειρο Χριστουγέννων» των εκδ. Μάρτης. Ο συγγραφέας Φαίδων Κυριάκου  με χαριτωμένο τρόπο έχει γράψει μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ιστορία που σε συνδυασμό με τις όμορφες εικόνες είναι σαν να ζωντανεύει πραγματικά. Η ηθοποιός εμψύχωσε τους μαθητές του τμήματος Ξιφίας να δραματοποιήσουν στιγμές από την ιστορία και όλοι μαζί διασκέδασαν τραγουδώντας τα κάλαντα. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη.

oneiroxmas_12dec

Οι χριστουγεννιάτικες παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου με την επίσκεψη της συγγραφέως Αυγής Βάγια. Ο « Κουραμπιές Γιεςγιες» των εκδ. Διόπτρα, μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την  εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, τη δύναμη της αληθινής φιλίας και να παίξουμε βιωματικά και ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια. Τα παιδιά απόλαυσαν την αφήγηση της ιστορίας, έπαιξαν με τον κουραμπιέ και συζήτησαν με τη συγγραφέα σε χριστουγεννιάτικο κλίμα. Την παρουσίαση παρακολούθησε το τμήμα Τσιπούρα.

kourampies_13dec