Ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες

Ψυχικό, 6 Μαΐου 2020Αγαπητοί Γονείς,

 

Σας προωθούμε, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και των συναρμόδιων φορέων, ενημερωτικό υλικό στο οποίο περιέχονται βασικές πληροφορίες σχετικά με την επαναλειτουργία του Σχολείου.

 

Περαιτέρω, στο υλικό της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19 και όσον αφορά στην επανέναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων, υπάρχουν συνοπτικές οδηγίες σε μορφή Check list για τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και συμπεριφοράς εντός του σχολείου που αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν οι γονείς σε καθημερινή βάση.

 

Ειδικά παραδείγματα έχουν συνταχθεί για την αντιμετώπιση σοβαρών καταστάσεων τα οποία απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Τέλος, έχει προβλεφθεί η λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και υλικό για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών.

 

Όλο το υλικό, καθώς και επιπλέον ψηφιακό υλικό θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (minedu.gov.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

 

Επισημαίνεται τέλος ότι, για το διάστημα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και έως τη λήξη του διδακτικού έτους, θα είναι διαθέσιμες για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση, όπως αναγράφεται και στις σχετικές οδηγίες, οι παρακάτω τηλεφωνικές γραμμές ειδικών ομάδων επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

 

Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 2105212058

Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060

 

Θα ακολουθήσει ενημερωτικό σημείωμα για την από τη Δευτέρα, 11/5/2020, λειτουργία του Λυκείου.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

 

Με εκτίμηση,

 

Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος

Διευθυντής Ιδιωτικού-Ισοτίμου Λυκείου

Κολλέγιο Αθηνών