Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών

26ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής

Σημαντικές ήταν οι επιδόσεις μαθητών του ΕΕΙ και στις τρεις φάσεις του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Στην Α΄ φάση του Διαγωνισμού 47 μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού προκρίθηκαν - ανάμεσα σε 178 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πανελλαδικά - για να συμμετάσχουν στη Β΄ φάση του Διαγωνισμού.  Στη Β΄ φάση, 18 μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού προκρίθηκαν - ανάμεσα σε 90 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πανελλαδικά, οι οποίοι είχαν προκριθεί στην Α΄ φάση του Διαγωνισμού - για να συμμετάσχουν στην Γ΄ Φάση του Διαγωνισμού. Σημαντική ήταν η επιτυχία μαθητών του ΕΕΙ και στη Γ΄ Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Συγκεκριμένα, 5 μαθητές του Σχολείου - ανάμεσα σε 25 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων πανελλαδικά - επελέγησαν, για να συμμετάσχουν σε CAMP προετοιμασίας για την ανακήρυξη των Εθνικών ομάδων Πληροφορικής 2014. Επιπλέον, την 1η και τη 2η θέση στην κατηγορία μαθητών Λυκείου κατέλαβαν μαθητές του Σχολείου.

Σύμφωνα με την τελική κατάταξη, όπως αυτή προέκυψε μετά την αξιολόγηση του CAMP προετοιμασίας για την ανακήρυξη των Εθνικών ομάδων Πληροφορικής 2014, δύο μαθητές του Σχολείου κατέκτησαν την 1η και τη 2η θέση και θα είναι για εφέτος μέλη της τετραμελούς Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής. Οι μαθητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής (26th International Olympiad in Informatics, 13-20 Ιουλίου 2014, Tapei, Taiwan) και στη Διεθνή Βαλκανιάδα Πληροφορικής (Balkan Olympiad in Informatics, 10-16 Αυγούστου, Ankara, Turkey).

Συγκεκριμένα ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Αριστοφάνης Ροντογιάννης κατέκτησε τη 2η θέση και θα συμμετάσχει στην Εθνική Ομάδα.