Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού Howland Κολλεγίου Αθηνών

Την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε ο Τελικός του φετινού Ρητορικού Διαγωνισμού Howland της Γ΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών. Νικήτρια αναδείχθηκε η μαθήτρια Αικατερίνη Σωτηροπούλου. 

Ο Ρητορικός Διαγωνισμός Howland διενεργείται από το 1933 και θεσμοθετήθηκε στη μνήμη του Charles P. Howland, μεγάλου φιλέλληνα και ένθερμου υποστηρικτή του Σχολείου από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Κάθε χρόνο απονέμεται έπαθλο στον τελειόφοιτο που πρώτευσε στη συγγραφή και εκφώνηση ρητορικού γυμνάσματος στην ελληνική γλώσσα.

 

Οι μαθητές κλήθηκαν να τοποθετηθούν για τη σχέση αλληλεξάρτησης ανθρώπου και περιβάλλοντος και τη διαχρονική συμβολή του Κολλεγίου στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης. 

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν η κ. Αλεξάνδρα Ασημακοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Β΄ Αθήνας (ΠΕ02) – 2ο ΠΕ.ΚΕ.Σ. Αττικής, ο κ.Αλέξανδρος Δελίδης, Επίκουρος Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απόφοιτος του 1987 και ο κ. Αντώνιος Μαρκεζίνης, Δικηγόρος, μέλος του Σωματείου του Ε.Ε.Ι. και απόφοιτος του 1965.

 

Στον ημιτελικό προκρίθηκαν οι: 

Φανούριος Μιχαλάκης
Μιχαήλ Μπακόλας
Παρασκευή-Μαρία Παληογιάννη
Αλεξία Παπαγεωργίου
Μαρία Σταϊκοπούλου

 

Στον τελικό προκρίθηκαν οι:

 

Μαρία-Ιωάννα Αγγελούση

Πέτρος Κακλαμάνης

Αικατερίνη Σπανού

Αικατερίνη Σωτηροπούλου

Ανδρέας Τσολμεκτσόγλου

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν τόσο στην ημιτελική όσο και στην τελική φάση του Γυμνάσματος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες των μαθητών στον ακόλουθο σύνδεσμο: