Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού 25ης Μαρτίου Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών

Την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε ο Τελικός του φετινού Ρητορικού Διαγωνισμού της 25ης Μαρτίου της Β΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών. Νικήτρια αναδείχθηκε η μαθήτρια Αιμιλία-Αμαλία-Ματθίλδη Τσόπελα. Την δεύτερη θέση στον Διαγωνισμό κατέλαβε ο μαθητής Ανδρέας Στρατηγόπουλος.

Ο Ρητορικός Διαγωνισμός της 25ης Μαρτίου αφορά στη συγγραφή πανηγυρικού λόγου με θέμα σχετικό με την εθνική επέτειο και κάθε χρόνο απονέμεται έπαθλο στον μαθητή / στη μαθήτρια της Β΄ τάξης του Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών  που πρώτευσε στη συγγραφή και στην εκφώνηση του ρητορικού γυμνάσματος.

Οι μαθητές κλήθηκαν να τοποθετηθούν σχετικά με τον αγώνα των Ελλήνων το 1821 για ελευθερία, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και κατά πόσο τα ιδεώδη της ελληνικής επανάστασης εξακολουθούν σήμερα να εμπνέουν και να κατευθύνουν τη νέα γενιά.

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, η κ. Ελένη Μπενέκη, Ιστορικός, Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η κ. Φερενίκη Παναγοπούλου-Κουτνατζή, Επίκουρη Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.Στον ημιτελικό προκρίθηκαν οι:

Ανδριάνα Μιγάδη
Αριάδνη Μουκάνη
Έλλη Μπράβου
Γεωργία Ρούστα
Ειρήνη Τζανακάκη
 

Στον τελικό προκρίθηκαν οι:

Ανδριάνα Αγγέλου
Μαριάννα Μολυνδρή
Μυρτώ Σιάρκου
Ανδρέας Στρατηγόπουλος
Αιμιλία-Αμαλία-Ματθίλδη Τσόπελα

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην ημιτελική όσο και στην τελική φάση του Γυμνάσματος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες των μαθητών στον ακόλουθο σύνδεσμο: