Η γέφυρα ενώνει τις άκρες των χεριών μας

Με αφορμή τα 10 χρόνια από τον άδικο χαμό του μαθητή μας Σόλωνα Καρυδάκη, η εκπαιδευτικός του Σχολείου μας κ. Ειρήνη Κανελλοπούλου παρουσίασε σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Η γέφυρα ενώνει τις άκρες των χεριών μας».

Οι μαθητές έμαθαν για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε όταν ο 15χρονος μαθητής διέσχιζε τη διάβαση στη λεωφόρο Κηφισίας, για την αντίδραση των συμμαθητών του αλλά και για τη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά πολλών ανθρώπων του Σχολείου μας για την κατασκευή της γέφυρας. Παρακολούθησαν το χρονικό κατασκευής της «Γέφυρας Πεζών - Γέφυρας Παιδιών» μέσα από φωτογραφικό υλικό και συνειδητοποίησαν τη μεγάλη σημασία που έχει το έργο αυτό για την κολλεγιακή οικογένεια.

 

Ανέβηκαν και περπάτησαν νοερά στη γέφυρα, θαύμασαν τους «Αγγέλους» του Οδυσσέα Ελύτη και ένωσαν τις ευχές τους σε μία: «Ποτέ να μην ξαναχαθεί έτσι άδικα καμία παιδική ψυχή» δίνοντας ταυτόχρονα την υπόσχεσή τους για τη διατήρηση αυτού του έργου αγάπης προς την ελληνική κοινωνία.