Δράσεις Εθελοντισμού για τα Χριστούγεννα

Το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» οργάνωσε, εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων, δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης προσφέροντας τρόφιμα, γραφική ύλη και ρούχα σε ιδρύματα που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης.

Η Χριστουγεννιάτικη δράση ξεκίνησε με την επίσκεψη του Μαθητικού Συμβουλίου στην αποθήκη τροφίμων του Ένωση "Μαζί για το Παιδί". Εκεί το 15μελές συμβούλιο βοήθησε στην οργάνωση της αποθήκης τακτοποιώντας 2.658 τεμάχια διαφόρων προϊόντων διατροφής.

Κατόπιν στο Σχολείο, οι μαθήτριες και οι μαθητές της 1ης, της 2ας και της 3ης τάξης συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία και πρόσφεραν στο ίδρυμα «Παιδική Στέγη» το οποίο, στα 4 παραρτήματά του, φιλοξενεί καθημερινά 400 παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 75 κούτες με τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής που θα καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών του Ιδρύματος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η «Παιδική Στέγη» έστειλε στο Σχολείο μια πολύ ζεστή ευχαριστήρια επιστολή για την προσφορά των μαθητών μας.

 

Η 4η τάξη συγκέντρωσε γραφική ύλη και την παρέδωσε στον παιδικό σταθμό του σωματείο "Οι φίλοι του Παιδιού" στον οποίο φιλοξενούνται καθημερινά30 νήπια.

Η 5η τάξη συγκέντρωσε και πρόσφερε στην οργάνωση “Medin” ρούχα για τους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις δομές της οργάνωσης.

Τέλος, η 6η τάξη συγκέντρωσε γραφική ύλη και την πρόσφερε στο Χατζηπατέρειο - Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού, ένα από τα ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης  παιδιών με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Εκτός όμως από τους μαθητές, οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού συγκέντρωσαν φάρμακα και παραϊατρικό υλικό ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Παλλήνης.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του απέδειξαν έμπρακτα, για άλλη μια χρονιά, ότι είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις την αγάπη σου και να προσφέρεις στους συνανθρώπους σου.