Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών

Λειτουργία Σταθμών Πρώτων Βοηθειών
Οι Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών είναι στελεχωμένοι με νοσηλεύτριες, οι οποίες βρίσκονται σε αυτούς καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος. Ο ρόλος τους περιορίζεται στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών κατά τη διάρκεια παρουσίας μαθητών στο σχολείο.

  • Σε περίπτωση που τα συμπτώματα εμμένουν ή κριθεί ότι υπάρχει ανάγκη ιατρικής φροντίδας, καλούνται οι γονείς να παραλάβουν τον μαθητή.

  • Σε επείγοντα περιστατικά, τα οποία χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής αντιμετώπισης, ο μαθητής μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον δημόσιο νοσοκομείο (πάντοτε με συνοδό) και ειδοποιούνται οι γονείς του.

  • Οι γονείς παιδιών τα οποία πάσχουν από χρόνια ή σοβαρά προβλήματα υγείας, προσκομίζουν γραπτές οδηγίες του θεράποντος ιατρού για την καλύτερη αντιμετώπιση ενδεχομένων εκτάκτων περιστατικών σχετικών με την πάθηση τους. 

Οι νοσηλεύτριες επιτελούν το έργο τους με μεγάλη ευσυνειδησία προς τα παιδιά και για αυτό πρέπει όλοι (μαθητές, γονείς και προσωπικό) να διευκολύνουν το έργο τους και να μην τις επιβαρύνουν χωρίς ουσιαστικό λόγο. Σε περιπτώσεις μαθητών που προσέρχονται με μεγάλη συχνότητα στα ιατρεία με σκοπό να αποφύγουν την παρακολούθηση μαθημάτων ενημερώνονται οι γονείς τους.

Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών
Οι Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών (“Ιατρεία”) του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος βρίσκονται στα εξής σημεία:

CampusΨυχικού

Βρίσκεται στο γραφείο 26 του Μπενακείου (ισόγειο - δυτική πτέρυγα) είσοδος: οδός Μπιζανίου.
Εξυπηρετεί το Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού και τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών & Ψυχικού.
Υπεύθυνη νοσηλεύτρια: κ. Ρούλα Παπαηλία
Τηλέφωνο: 210 6798 174

Βρίσκεται στο κτίριο Τσολαΐνειο, είσοδος: πύλη ΚΑΠΠΣ, οδός Εμμ.Μπενάκη.
Εξυπηρετεί τα Γυμνάσια Κολλεγίου Αθηνών & Ψυχικού.
Στο συγκεκριμένο ιατρείο γίνεται η ιατρική εξέταση κατά την εισαγωγή των νέων μαθητών.
Υπεύθυνη νοσηλεύτρια: κ. Ελένη Κλαμαριά
Τηλέφωνο: 210 6798 199

Βρίσκεται στο Αγγελικούσειο Κλειστό Γυμναστήριο & Χάνδρειο Αθλητικό Κέντρο, είσοδος: κεντρική πύλη, οδός Στεφ.Δέλτα.
Εξυπηρετεί τους χώρους άθλησης του Campus Ψυχικού.
Υπεύθυνη νοσηλεύτρια: κ. Βασιλική Κηπουρού
Τηλέφωνο: 210 6798 325
Το Ιατρείο αυτό συνεχίζει να λειτουργεί τις απογευματινές ώρες καθημερινά κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αντιπροσωπευτικών ομάδων του Κολλεγίου και του Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων «Άσκηση – Άθληση», με υπεύθυνη νοσηλεύτρια την κ. Άννα Τσέτσου. Ομοίως λειτουργεί και κάθε Σάββατο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αντιπροσωπευτικών ομάδων και του Προγράμματος «Άσκηση – Άθληση».

Βρίσκεται στο Κολυμβητήριο Τζων Α. Γαβριήλ – Κλειστό Κολυμβητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Προκοπίου», είσοδος: κεντρική πύλη, οδός Στεφ.Δέλτα.
Υπεύθυνη νοσηλεύτρια: κ. Βασιλική Κηπουρού
Τηλέφωνο: 210 6798 168

 

 

Οι Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των Σχολείων. Το Ιατρείο του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ψυχικό λειτουργεί επίσης τις απογευματινές ώρες καθημερινά και κάθε Σάββατο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αντιπροσωπευτικών ομάδων του Κολλεγίου και του Προγράμματος Επιμόρφωσης Ενηλίκων «Άσκηση – Άθληση».
Το Ιατρείο του Κολυμβητικού Κέντρου στην Κάντζα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες καθημερινά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αθλητικών του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών. Επίσης λειτουργεί τις πρωινές ώρες κάθε Σαββάτου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων των αντιπροσωπευτικών ομάδων των Δημοτικών Σχολείων.