Δεντροφύτευση στον Υμηττό από τους μαθητές των Δημοτικών Κ.Ψ. - Κ.Α.

Η φετινή σχολική χρονιά είναι αφιερωμένη από το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργό οικολογική αντίληψη ως διαχρονική κολλεγιακή παράδοση.Στο πλαίσιο αυτό, και σε μία προσπάθεια να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, τα δυο Δημοτικά μας Σχολεία δενδροφυτεύσαν την παλαιά χωματερή της Παιανίας, η οποία έκλεισε στις 13 Δεκεμβρίου 2007 και αποκαταστάθηκε με επιχωμάτωση.

 

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δημοτικών μας Σχολείων φυτέψαν 1000 δενδρύλλια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί στην περιοχή ένας νέος πνεύμονας  πράσινου.

 

Οι μαθητές μας με τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους δράσεις:
  • Αναγνωρίζουν και αξιοποιούν τις προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.
  • Μαθαίνουν να οργανώνουν τη δουλειά τους.
  • Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν αποτελεσματικά ως ομάδα.
  • Αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, δημιουργούν νέες φιλίες και νέες συνεργασίες.
  • Μέσα από τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουμε στο περιβάλλον που ζούμε, ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες ζωής μας.
  • Διδάσκονται να σέβονται και να αλληλεπιδρούν μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

 

Ο εθελοντισμός και ο σεβασμός στο περιβάλλον  βοηθούν τους μαθητές μας να νιώσουν μέλη της κοινότητας που ζουν και τους γεμίζουν με αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπό τους και το κοινωνικό σύνολο.