Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού: Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Ταλέντων (ENST)

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σχολείο μας έγινε δεκτό  στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Στήριξης Ταλέντων (ENST) ως Talent Point.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Στήριξης Ταλέντων (ENST) είναι ένα αναπτυσσόμενο σύστημα που δομείται από τα Ευρωπαϊκά Κέντρα Ταλέντων και τους κόμβους του, τα καλούμενα Ευρωπαϊκά Σημεία Ταλέντου (SPOT) που ενεργούν ως ισότιμα μέλη.

To ENST λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Υψηλών Δυνατότητων (ECHA) και ιδρύθηκε έχοντας ως βασική αρχή την προώθηση της έρευνας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας στην εκπαίδευση στο πεδίο της υψηλής ικανότητας.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Στήριξης Ταλέντων δημιουργήθηκε επίσημα στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, παρουσία ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ και ευρωβουλευτών.

Αποτελείται από 20 Κέντρα Ταλέντου (από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, το Περού) και 300 Talent Points που υπάρχουν σήμερα σε 38 χώρες.

Στόχος τους δικτύου είναι ο εντοπισμός και στήριξη των ιδιαίτερα ικανών και ταλαντούχων νέων στην Ευρώπη σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων του γνωστικού ταλέντου, των τεχνών, του αθλητισμού, των χειρωνακτικών δεξιοτήτων κ.λπ.

Επίσης, η ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας στον τομέα της υψηλής ικανότητας και η μεταφορά των αποτελεσμάτων στην πρακτική καθώς και η επέκταση και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της υψηλής ικανότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την επίσημη σελίδα του Δικτύου Στήριξης Ταλέντων: http://etsn.eu

 

Σχετικά Αρχεία