Προσέλευση - Αποχώρηση μαθητών/μαθητριών με Ι.Χ. (Οδηγίες)

Προς

Τους κ.κ. γονείς και κηδεμόνες

που μεταφέρουν τα παιδιά τους με δικά τους μέσα στο σχολείο

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από  το σχολείο κατά την πρωινή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών με δικό τους μέσο (Ι.Χ.), ώστε αυτή να γίνεται ομαλά και κυρίως με ασφάλεια.

 

Κατά την προσέλευση:

  1. Τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που εισέρχονται από την κεντρική πύλη του Λατσείου μπορούν να αποβιβάζουν τα παιδιά στους δύο χώρους στάθμευσης που βρίσκονται αριστερά και δεξιά από την είσοδο.
  2. Με δική σας ευθύνη (για λόγους ασφαλείας) πρέπει να συνοδεύετε τα παιδιά μέχρι τα σκαλοπάτια του χώρου στάθμευσης πριν το γκαζόν.
  3. Αποχαιρετήστε τα παιδιά σας στα σκαλοπάτια του χώρου στάθμευσης πριν το γκαζόν και βοηθήστε τα να αναπτύξουν δεξιότητες αυτονομίας και υπευθυνότητας που αποτελούν βασική επιδίωξη του σχολείου μας.
  4. Η γρήγορη αποχώρηση από τον χώρο στάθμευσης, τόσο κατά την πρωινή προσέλευση, όσο και την αποχώρηση από το σχολείο, διευκολύνει τα παιδιά, τους άλλους γονείς και το σχολείο και απαιτείται συνεργασία, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

 

 

Κατά την αποχώρηση:

  1. Η αποχώρηση των παιδιών σας μετά το τέλος της σχολικής ημέρας θα γίνεται από τα όρια του γκαζόν, όπως έρχεστε από τον χώρο στάθμευσης μπροστά από την 1η τάξη. Παράκληση, να φροντίζετε να παραλαμβάνετε τα παιδιά σας έγκαιρα. Εάν υπάρξει κάποια αργοπορία των γονέων, οι μαθητές/τριες της 1ης τάξης θα βρίσκονται στο 1στ και οι μαθητές/τριες της 2ας στο 1ζ, απ’ όπου θα τα παραλαμβάνετε. Σε περίπτωση μεγαλύτερης αργοπορίας (μετά την αναχώρηση των σχολικών λεωφορείων), θα παραλαμβάνετε τα παιδιά από το φυλάκιο της πύλης του σχολείου.
  2. Μην κυκλοφορείτε στους διαδρόμους της 1ης τάξης, κατά την ώρα λειτουργίας του Σχολείου, διότι μας δυσκολεύετε στο έργο μας. Αξιοποιήστε τον χώρο του κλειστού αιθρίου για την αναμονή σας.
  3. Για όλους τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων, η προσέλευση και η αναχώρηση θα γίνεται από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο απέναντι από την Πύλη εισόδου-εξόδου.

 

 

Σημείωση:

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, οκτώ λεπτά περίπου μετά το σχόλασμα, οι μπάρες των χώρων στάθμευσης των γονέων θα κλείνουν και θα παραμένουν κλειστές (περίπου για δέκα λεπτά) προκειμένου να αποχωρήσουν τα σχολικά λεωφορεία. 

 

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

   Από τη Διεύθυνση