Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού 25ης Μαρτίου Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

Τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε ο τελικός του εφετινού ρητορικού διαγωνισμού 25ης Μαρτίου του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού. Νικητής αναδείχθηκε ο μαθητής Ανδρέας Ροδόπουλος. Οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου (Γενικού Λυκείου και IB1) διαγωνίσθηκαν στη συγγραφή ρητορικού γυμνάσματος με θέμα: «Οι αγωνιστές της Επανάστασης του 1821 εμφορούνταν από έντονο αίσθημα φιλοπατρίας που σε πολλές περιπτώσεις οδήγησε αρκετούς από αυτούς σε θαυμαστές πράξεις ηρωισμού, ακόμη και αυτοθυσίας.»

 -Πώς θα μπορούσαν, κατά τη γνώμη σας, οι σημερινοί νέοι να εκδηλώσουν ανάλογα αισθήματα χωρίς αυτά να εκτραπούν σε έναν άγονο και στείρο εθνικισμό;

 -Με ποιους τρόπους το αίσθημα της φιλοπατρίας είναι δυνατό να καταστεί γόνιμο στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό και διεθνοποιημένο περιβάλλον;

 Στον ημιτελικό του Διαγωνισμού προκρίθηκαν οι:

Αθανασίου Ειρήνη
Δωρή Διονυσία
Ρεφενέ Αικατερίνη
  Ευαγγελία
Στεφάνου Στυλιανή
Τομάζου Ελεονόρα

 Στον τελικό του Διαγωνισμού προκρίθηκαν οι:

Βέργου Μαρία
Γαλανού Ήβη
  Άννα
Δημητροπούλου Ιωάννα
Μηνάγιας Δημήτριος
Ροδόπουλος Ανδρέας

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή του τελικού συμμετείχαν οι:

Αντώνιος Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Ιωάννης Παύλου ’76, Αναπληρωτής Διοικητής στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Κωνσταντίνος Φίλης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

 

Το έπαθλο 25ης Μαρτίου απονέμεται σε μαθητή της Β΄ τάξης του Λυκείου, ο οποίος πρώτευσε στη συγγραφή ρητορικού γυμνάσματος στην Ελληνική γλώσσα με συγκεκριμένο θέμα σχετικό με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

 Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που προκρίθηκαν στον Διαγωνισμό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες στον παρακάτω σύνδεσμο: