Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού Howland Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

Την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του εφετινού Ρητορικού Διαγωνισμού Howland των τελειοφοίτων (Γενικού Λυκείου και ΙΒ) του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού. Νικήτρια αναδείχθηκε η μαθήτρια Νάντια-Ελπίς Δουρίδα. Ο Ρητορικός Διαγωνισμός Howland διενεργείται από το 1933 και θεσμοθετήθηκε στη μνήμη του Charles P. Howland, μεγάλου φιλέλληνα και ένθερμου υποστηρικτή του Σχολείου από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Κάθε χρόνο απονέμεται έπαθλο στον τελειόφοιτο που πρώτευσε στη συγγραφή και εκφώνηση ρητορικού γυμνάσματος στην ελληνική γλώσσα. 

Οι μαθητές κλήθηκαν να τοποθετηθούν στο θέμα της επαφής του ανθρώπου με τη φύση και της επίδρασης που εκείνη ασκεί στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Ανέπτυξαν επίσης τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο άνθρωπος να ενδυναμώσει τη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον και να αναπτύξει ενεργό οικολογική αντίληψη. 

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν, η κ. Μαρία Λιβανού ‘94, Communication and Community Engagement Εxpert στην WWF Hellas, ο κ. Γεώργιος Σπανός, ομότιμος καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ ’82, καθηγητής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Νομισματικών και Χρηματοοικονομικών θεσμών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επισκέπτης καθηγητής του Τμήματος Νομικής στο LSE.
 

Στον ημιτελικό προκρίθηκαν οι μαθητές: 

Γεώργιος Καλόφωνος
Βασιλική Μαρμαρίδου
Μαρία Μπαλάφα
Θεοδώρα - Δανάη Σταυρακάκη
Αγγελική Τζήμα

 

Στον τελικό προκρίθηκαν οι μαθητές: 

Βίκτωρ Αμπακούμκιν
Άννα - Νικολέττα Γρίβα
Νάντια - Ελπίς Δουρίδα
Παρέσσα Μαρμαρίδου
Νίκη Σούρα

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν τόσο στην ημιτελική όσο και στην τελική φάση του Γυμνάσματος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες των μαθητών στον ακόλουθο σύνδεσμο: