Έπαθλα και Βραβεία

Έπαθλα και Βραβεία

Valedictorian και Salutatorian
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του Κολλεγίου Ψυχικού απονέμουν τον τίτλο του Valedictorian στον τελειόφοιτο εκείνο, που κρίνεται άριστος όχι μόνο για την επίδοσή του στα μαθήματα, αλλά και για το ήθος του, την πολύπλευρη δράση του στο Κολλέγιο και γενικά για την πολυμερή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
Στο δεύτερο κατά σειρά μαθητή που συγκεντρώνει τα ίδια προσόντα, απονέμουν τον τίτλο του Salutatorian.

Έπαθλο ρητορικού γυμνάσματος Howland
(Αθλοθετήθηκε το 1933)
Από δωρεά του Στεφάνου Δέλτα εις μνήμην Charles P. Howland, Αμερικανού φιλέλληνα και ένθερμου υποστηρικτή του Κολλεγίου από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, απονέμεται κάθε χρόνο έπαθλο στον τελειόφοιτο / στην τελειόφοιτη που πρώτευσε στη συγγραφή πρωτότυπου ρητορικού λόγου στην ελληνική γλώσσα.

Έπαθλο ρητορικού γυμνάσματος Δέλτα
(Αθλοθετήθηκε το 1933)
Από δωρεές μελών του καθηγητικού προσωπικού του Κολλεγίου εις μνήμην Στεφάνου Δέλτα, χορηγείται βραβείο στον τελειόφοιτο εκείνο που πρώτευσε στην συγγραφή ρητορικού γυμνάσματος στην αγγλική. Για την ανακήρυξη του "Κατόχου του Επάθλου Δέλτα" ακολουθείται διαδικασία παρόμοια με εκείνη, που ισχύσει για το "Έπαθλο Χάουλαντ".

Έπαθλο πανηγυρικού 25ης Μαρτίου
Το έπαθλο αυτό απονέμεται στο μαθητή της Β΄ τάξης του Λυκείου ή του 1ου έτους του International Baccalaureate του Κολλεγίου, ο οποίος πρώτευσε στη συγγραφή πανηγυρικού λόγου, που εκφωνείται κατά την ημέρα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Στο νικητή απονέμεται ο τίτλος του "Κατόχου του Επάθλου της 25ης Μαρτίου".

Έπαθλο Τριών Ιεραρχών
Απονέμεται στο μαθητή της Α΄ τάξης του Λυκείου του Κολλεγίου, ο οποίος πρώτευσε στη συγγραφή λόγου που εκφωνείται κατά την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Αθλητικό βραβείο
Το Κολλέγιο απονέμει βραβείο στον τελειόφοιτο του Λυκείου-International Baccalaureate που διακρίθηκε για την αθλητική του επίδοση, συνδυάζοντάς την με πνεύμα γενναιοφροσύνης, ομαδικής συνεργασίας και θετικής πρωτοβουλίας.

Έπαθλο Alexander Petrellis Perry
To έπαθλο καθιερώθηκε το 1979 και απονέμεται κάθε χρόνο σε τελειόφοιτο του Γενικού Λυκείου και του International Baccalaureate με αξιόλογη ακαδημαϊκή επίδοση και εξαίρετο ήθος, ο οποίος χρειάζεται οικονομική βοήθεια για να συνεχίσει τις σπουδές του. Η υποτροφία αυτή προέρχεται από κεφάλαιο κατατεθειμένο γι' αυτό το σκοπό και αποτελεί δωρεά του Alexander Perry στο Κολλέγιο και στα ελληνικά νιάτα.

Διακρίσεις αποφοίτησης

Διακρίσεις αποφοίτησης απονέμονται στους μαθητές εκείνους του Γενικού Λυκείου, που συγκέντρωσαν μέσο όρο βαθμολογίας των τριών τελευταίων ετών της φοίτησής τους:

Τουλάχιστον 18,5 (διάκριση "Μετ' επαίνου")

Τουλάχιστον 19 (διάκριση "Μετά πολλού επαίνου")

Τον ανώτατο βαθμό (διάκριση "Μετά πλείστου επαίνου")

Ειδικά Βραβεία

Νέων Ελληνικών
Αρχαίων Ελληνικών
Αγγλικών, εις μνήμην Edward Capps
Μαθηματικών
Φυσικών Επιστημών, εις μνήμην Ιωάννη Βάκη
Ιστορίας, εις μνήμην Εμμανουήλ Μπενάκη
Μουσικής, εις μνήμην Μίνου Δούνια
Καλλιτεχνικών
Κοινωνικών Επιστημών
Πληροφορικής
Βραβείο απονέμεται στον τελειόφοιτο που διακρίθηκε για την πολύ καλή επιδοσή του, την ιδιαίτερη κρίση και το ενδιαφέρον του για το μάθημα στο οποίο βραβεύεται.