Αθλητισμός - Χορός

Το πρόγραμμα Αθλητισμός - Χορός έχει σκοπό να δώσει από νωρίς ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να γνωρίσουν τα διάφορα αθλήματα ή το χορό και να συνεχίσουν εφόσον το επιθυμούν με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης. Στόχος μας είναι η σωστή προετοιμασία των παιδιών έτσι ώστε να χαίρονται το άθλημα της προτίμησής τους ή να ενταχθούν στον αγωνιστικό αθλητισμό του Σχολείου.

 

1η - 2α Δημοτικού
Με τη διεύρυνση του σχολικού ωραρίου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά και να αποκτήσουν διάφορες εμπειρίες στο καθημερινό τους πρόγραμμα, με αθλητικές δράσεις, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

3η - 6η Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο
Παράλληλα με το πλούσιο πρόγραμμα, οι δραστηριότητες εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα αντικείμενα (ping-pong, hip-hop, σύγχρονο χορό, μυϊκή ενδυνάμωση, cross fit, beach volley κ.α.), έτσι ώστε να καλύπτονται τα ενδιαφέρονται και οι ανάγκες όλων των παιδιών.

Για τα αθλήματα του βόλεϊ, της κολύμβησης και του στίβου λειτουργούν τμήματα υποδομών, με διαβαθμισμένα επίπεδα ικανότητας (αρχάριοι, προχωρημένοι, προαγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες). Οι μαθητές-αθλητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ημερίδες, τουρνουά και φιλικούς αγώνες. Στόχος είναι η μεθοδευμένη προπόνηση καθώς και η δυνατότητα ένταξης στις Αντιπροσωπευτικές Ομάδες του Σχολείου και στις σωματειακές ομάδες του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού (ΣΑΚΑ).

Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται καθημερινά, μετά τη λήξη των μαθημάτων στις εγκαταστάσεις του Ψυχικού και της Κάντζας και τα Σαββατοκύριακα στις εγκαταστάσεις του ΕΕΙ στο Ψυχικό.

Ακαδημίες Στίβου και Πρόγραμμα Αγωνιστικής Κολύμβησης
Για τους μαθητές που θέλουν να ενταχθούν στις σωματειακές ομάδες του ΣΑΚΑ, δημιουργήθηκαν Ακαδημίες Στίβου με διαβαθμισμένα επίπεδα ικανότητας σε ειδική τιμή.Παράλληλα, συνεχίζεται η εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία του πρόγραμματος Αγωνιστικής Κολύμβησης.

Η εγγραφή στο πρόγραμμα Αγωνιστικής Κολύμβησης προϋποθέτει:
α. τη σύμφωνη γνώμη των προπονητών μετά από κολυμβητική δοκιμασία αξιολόγησης,
β. την εγγραφή στη σωματειακή ομάδα του ΣΑΚΑ,
γ. την έκδοση δελτίου αθλητή από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Δημοτικό

 

Γυμνάσιο - Λύκειο 

• Μικροί Εξερευνητές

Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται  σε παιδιά 1ης, 2ας, 3ης και 4ης τάξης του Δημοτικού με στόχο την εξοικείωση με τη φύση, την επιβίωση σε αντίξοες συνθήκες, την περιπέτεια και το παιχνίδι στο βουνό και στη θάλασσα. Το πρόγραμμα λειτουργεί την Κυριακή σε προγραμματισμένες ημερομηνίες όλο το σχολικό έτος.

• Mini Sport Camp

Ημερήσια εξειδικευμένα προπονητικά camps βασισμένα στα πρότυπα διεθνών  αθλητικών ακαδημιών, με στόχο τη βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των παιδιών σε δημοφιλή αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση, ο στίβος. Απευθύνεται σε μαθητές 3ης, 4ης, 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού και Α' - Β' τάξης του Γυμνασίου.

• Multi-Sport Camp

Τετραήμερη  εκπαιδευτική  και αθλητική εκδρομή κατά τις διακοπές  του Πάσχα  που απευθύνεται σε παιδιά 3ης, 4ης, 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού, Α' και Β' Γυμνασίου με τους εξής στόχους:
α) εξάσκηση σε διάφορα αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, στίβο, τοξοβολία, ξιφασκία, πινγκ-πονγκ, τένις, beach volley
β) γνωριμία με: αναρρίχηση, καταρρίχηση, νυχτερινό προσανατολισμό, trekking, πρώτες βοήθειες
γ) συμμετοχή σε τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ

• Εκδρομές για σκι

Οργανωμένα προγράμματα εκμάθησης αλλά και ομάδες προετοιμασίας για αγωνιστικό σκι και snowboard. Πραγματοποιούνται διήμερες έως και τετραήμερες εκδρομές σε διαφορετικούς χιονοδρομικούς προορισμούς.

• Αθλητικές εκδρομές στην Ευρώπη

Εκδρομές αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για επιλεγμένες ομάδες παιδιών 4ης, 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού και Α', Β' και Γ' Γυμνασίου.

• Θερινά Προγράμματα

Για τα παιδιά του Κολλεγίου και άλλων σχολείων.