Κινεζικά

Η Κινεζική Γλώσσα είναι μία από τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου και η μοναδική ζωντανή  γλώσσα που χρησιμοποιεί ιδεογράμματα.  Ομιλείται  από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα, αλλά και σε πολλές κινεζικές κοινόητητες στην Αμερική, στην Ευρώπη και αλλού.

Τα μαθήματα της Κινεζικής  Γλώσσας για τους μαθητές του ΕΕΙ  καλύπτουν όλα τα επίπεδα: από αρχάριους  μέχρι την προετοιμασία για το δίπλωμα HSK, που χορηγείται από τον Κινεζικό Κρατικό Οργανισμό Hanban. Παράλληλα οι καθηγητές  φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με τον κινεζικό πολιτισμό και τις καθημερινές  συνήθειες της χώρας τους.

4η – 5η – 6η τάξη Δημοτικού

Η διδασκαλία της Κινεζικής Γλώσσας απευθύνεται σε μαθητές 4ης, 5ης και 6ης τάξης των Δημοτικών Σχολείων που επιθυμούν να έχουν μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Κίνας, περισσότερο  μέσα  από  τον προφορικό  λόγο. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται μία φορά την εβδομάδα (2 διδακτικές  ώρες) μετά τη λήξη των μαθημάτων του Σχολείου.

Στόχος στο επίπεδο αυτό είναι οι μαθητές να είναι σε θέση να κατανοούν και να χρησιμοποιούν απλές καθημερινές φράσεις, σε γραπτό και προφορικό λόγο και να γνωρίσουν τη χώρα και τις συνήθειες των κατοίκων. Με διετή ή τριετή παρακολούθηση μαθημάτων οι μαθητές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις YCT 1 ή YCT 2 (Υouth Chinese Test ή HSK 1).

Γυμνάσιο – Λύκειο

Στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δίνεται η δυνατότητα, να αποκτήσουν τα τρία πρώτα διπλώματα επάρκειας της Κινεζικής Γλώσσας (HSK 1, HSK 2, HSK 3). Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται δύο φορές την εβδομάδα (4 διδακτικές ώρες) μετά τη λήξη των μαθημάτων του Σχολείου.

Το HSK 1 απευθύνεται σε μαθητές που έχουν μάθει 150 καθημερινά  χρησιμοποιούμενες λέξεις και βασικούς κανόνες γραμματικής.

Το HSK 2 απευθύνεται σε μαθητές που έχουν μάθει 300 καθημερινά  χρησιμοποιούμενες λέξεις και τους αντίστοιχους γραμματικούς κανόνες.  Στο επίπεδο αυτό μπορούν να συνομιλούν για καθημερινά θέματα εκφράζοντας απλές ιδέες και ανάγκες.

Το HSK 3 απευθύνεται σε μαθητές που έχουν μάθει 600 καθημερινά  χρησιμοποιούμενες λέξεις και τους αντίστοιχους γραμματικούς κανόνες. Στο επίπεδο αυτό μπορούν να καλύψουν  τις γλωσσικές  απαιτήσεις  συζητήσεων  της καθημερινότητας  σε  κινεζικό περιβάλλον.