Παράρτημα Α - Όροι Εγγραφής στα Θερινά Προγράμματα 2019

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α - ΟΡΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2019

Έναρξη - Λήξη

Tα τμήματα των Θερινών Προγραμμάτων του ΕΕΙ ξεκινούν μετά τη λήξη του διδακτικού έτους και διαρκούν 2-3 εβδομάδες. 

Campus Κάντζας για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, που κατά το σχολικό έτος 2019-2020 θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο έως και στην Α Γυμνασίου:  Τρίτη, 18 Ιουνίου - Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019, 09:00 – 17:00.

Campus Ψυχικού για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών, που κατά το σχολικό έτος 2019-2020  θα φοιτήσουν στη Β Γυμνασίου έως και τη Β Λυκείου:  Τρίτη, 18 Ιουνίου - Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2018, 09:30-12:30. 

(Οι ημερομηνίες λειτουργίας των  προγραμμάτων του Ψυχικού, οριστικοποιούνται μετά την ανακοίνωση του προγράμματος γραπτών εξετάσεων των Γυμνασίων).

 

Τα τμήματα λειτουργούν εφόσον υπάρχει επαρκής αριθμός εγγραφών.

Πρόγραμμα

Για μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στο Νηπιαγωγείο, στην Α και στη Β Δημοτικού:

 • Αθλητικό Mini Camp Νηπιαγωγείου
 • Kindergarten Camp
 • Αθλητικό Mini Camp
 • Your English Summer Mini Camp

Προγράμματα, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πιο μικρών κατασκηνωτών.

Για μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στη Γ  Δημοτικού έως και την Α Γυμνασίου (8-12 ετών):

 • Αθλητικό ΠρόγραμμαYour English Summer Camp

Για μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στη Β Γυμνασίου έως και τη Β Λυκείου (12-16 ετών):

 • Αθλητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει προπόνηση σε ένα από τα παρακάτω αθλήματα: τένις,  beach volley, προγράμματα STEM.

 

Αναλυτικές πληροφορίες των προγραμμάτων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.haef.gr/el/SpecialPrograms

 

Εγγραφές

Οι εγγραφές γίνονται στη γραμματεία των Ειδικών Προγραμμάτων του ΕΕΙ, με την παράδοση της αίτησης συμμετοχής (Ψυχικό, κτίριο Καππς, 1ος όροφος, τηλ. 210.6798192) ή με fax (210.6744970) ή με e-mail (specialprograms@haef.gr) ή ηλεκτρονικά (http://www.haef.gr/el/SpecialPrograms/SummerCamps).  Η καταβολή των χρημάτων γίνεται κατόπιν αποστολής από το Λογιστήριο ΤΟΥ ΕΕΙ, ηλεκτρονικού τιμολογίου με μοναδική Tαυτότητα Πληρωμής και σύμφωνα με τα παρακάτω:

 • Έως την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, προκαταβολή €400.

 • Από τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, καταβολή ολόκληρου του κόστους του προγράμματος.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ φέρει χαρακτήρα δεσμευτικό για τη χρέωση του παιδιού με το κόστος του προγράμματο

Δίδακτρα - Οικονομικές υποχρεώσεις

Campus Κάντζας

18/6-5/7          €800*

18/6-28/6        €680

Στην τιμή περιλαμβάνονται η μεταφορά με σχολικά λεωφορεία**, το δεκατιανό, το μεσημεριανό φαγητό και τα t-shirt που φορούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των Θερινών Προγραμμάτων.

*    Η τιμή των 3 εβδομάδων έχει μειωθεί από € 940 σε € 800 χάρη στην ευγενή προσφορά μέλους της Κολλεγιακής οικογένειας.  Σκοπός του δωρητή είναι – στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία – να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να καλύψουν ευχάριστα και δημιουργικά μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού τους.

** Προς εξυπηρέτηση των εγγεγραμμένων μαθητών μας δρομολογούνται ειδικά λεωφορεία. Ο οριστικός σχεδιασμός των δρομολογίων γίνεται μετά το τέλος των εγγραφών.

 

Campus Ψυχικού

2 εβδομάδες             €300

1 εβδομάδα              €150

Με την εγγραφή προκαταβάλλεται ολόκληρο το ως άνω ποσό.

Αν κάποιο τμήμα δεν πραγματοποιηθεί με υπαιτιότητα των Θερινών Προγραμμάτων, επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό που καταβλήθηκε.  Η επιστροφή γίνεται κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία.

 

Καθυστερημένη Εγγραφή - Αλλαγή Προγράμματος

Όσοι δεν έχουν εγγραφεί εγκαίρως, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των Θερινών Προγραμμάτων και μόνο για τα τμήματα όπου υπάρχουν θέσεις, τα οποία θα τους υποδειχθούν από τη γραμματεία. Το ίδιο ισχύει και για όσους επιθυμούν αλλαγή προγράμματος.

 

Ακύρωση συμμετοχής

Ακύρωση της συμμετοχής, δηλώνεται εγγράφως στη Γραμματεία. Tότε, παρακρατείται ένα μέρος των συνολικών διδάκτρων, ως εξής:

 1. Δήλωση ακύρωσης έως την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 επιστρέφονται €300 από την προκαταβολή.

 2. Μετά τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 δεν επιστρέφονται χρήματα.

 

Βασικοί κανόνες λειτουργίας των Θερινών Προγραμμάτων του ΕΕΙ:

 • Διαγωγή - Συμπεριφορά

Γενικά οι μαθητές οφείλουν:

– Να μην παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των τμημάτων των Θερινών Προγραμμάτων.

– Να συμμορφώνονται στις οδηγίες των εκπαιδευτικών και γενικότερα όλου του προσωπικού του Σχολείου.

– Να είναι ευγενείς, να χρησιμοποιούν κόσμιο λεξιλόγιο και να μην εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά.

– Να σέβονται τους συμμαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους των Θερινών Προγραμμάτων.

– Να σέβονται και να προστατεύουν τη σχολική περιουσία, καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα των συμμαθητών τους.

– Να λύνουν τις διαφορές τους με συνεννόηση και διάλογο, χωρίς να καταφεύγουν στη χρήση βίας.

 • Απουσίες μαθητών

  Στην περίπτωση απουσίας του μαθητή, οι γονείς πρέπει να ειδοποιούν τα Θερινά Προγράμματα και να αναφέρουν τους λόγους της απουσίας.  Εάν η απουσία οφείλεται σε ασθένεια του μαθητή και η νόσος είναι μεταδοτική, στην ιατρική βεβαίωση που θα προσκομίζεται, πρέπει να τονίζεται ρητά ότι παρήλθε το χρονικό διάστημα μετάδοσης της νόσου και ότι μπορεί ακίνδυνα να παρακολουθήσει το παιδί τα Θερινά Προγράμματα.

 • Μεταφορά μαθητών

  Για τη μεταφορά των μαθητών των Θερινών Προγραμμάτων δρομολογούνται ειδικά λεωφορεία. 

Κατά τα πρωινά δρομολόγια οι μαθητές οφείλουν να είναι εγκαίρως στη στάση επιβίβασης.  Κατά τα απογευματινά δρομολόγια, στην περίπτωση που ο υπεύθυνος για την παραλαβή του μαθητή δε βρίσκεται έγκαιρα στη στάση, η συνοδός δεν επιτρέπει στο παιδί νακατέβει από το λεωφορείο και θα πρέπει να παραλάβετε το παιδί σε μία από τις επόμενες στάσεις ή από την Κεντρική Πύλη του Κολλεγίου, στο Π. Ψυχικό (210.6798162), το συντομότερο δυνατό. 

Όταν οι μαθητές μεταφέρονται με ευθύνη των γονέων τους, θα πρέπει να παραδίδονται και να παραλαμβάνονται από τον αρμόδιο υπάλληλο των Θερινών Προγραμμάτων, στο χώρο στάθμευσης των σχολικών λεωφορείων, δηλώνοντας κάθε φορά την άφιξη ή την αναχώρησή τους. 

Η αναχώρηση μαθητή πριν την λήξη του ημερήσιου προγράμματος γίνεται μόνο με ευθύνη των γονέων και εφ’ όσον η Γραμματεία ενημερωθεί εγκαίρως.  

Η αλλαγή δρομολογίου ή στάσης γίνεται μόνο κατόπιν έγκαιρης συνεννοήσεως με τη Γραμματεία.

Τονίζονται επίσης και τα ακόλουθα:

– Η υπεύθυνη συνοδός έχει το δικαίωμα να κάνει τις απαιτούμενες συστάσεις και παρατηρήσεις στους μαθητές.

– Οι θέσεις των μαθητών στο σχολικό λεωφορείο είναι καθορισμένες. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις ή αλλαγές θέσεων χωρίς την άδεια της συνοδού.

 • Ιατρείο - Δήλωση Γονέα

Εντός του Σχολείου λειτουργεί  Σταθμός  Πρώτων Βοηθειών («Ιατρείο»). Στο Σταθμό βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια των Θερινών Προγραμμάτων νοσηλεύτρια, η οποία προσφέρει πρώτες βοήθειες σε όλες τις έκτακτες περιπτώσεις και η οποία συγκεντρώνει τα έντυπα υγείας που συμπληρώνονται και υπογράφονται από τους γονείς κατά την εγγραφή των παιδιών  και αναφέρουν το ιστορικό εμβολίων, πιθανές αλλεργίες, ιδιαίτερες παρατηρήσεις ή φαρμακευτική αγωγή και την δυνατότητα των παιδιών να λαμβάνουν μέρος ελεύθερα σε αθλητικές δραστηριότητες.

 • Απολεσθέντα αντικείμενα

Αν και φροντίζουμε τα προσωπικά αντικείμενα των μαθητών, δεν έχουμε ευθύνη για την απώλειά τους.    Απολεσθέντα αντικείμενα που βρέθηκαν στους χώρους του Σχολείου παραμένουν μέχρι τη λήξη των Θερινών Προγραμμάτων σε συγκεκριμένο χώρο. Μετά τη λήξη των Θερινών Προγραμμάτων η Διεύθυνση αποφασίζει τον τρόπο διάθεσης των μη αναζητηθέντων αντικειμένων.

 • Εκδηλώσεις

  Κάθε χρόνο, στο τέλος της 2ης εβδομάδας λειτουργίας των Θερινών Προγραμμάτων πραγματοποιούνται εκθέσεις και δρώμενα από τους μαθητές των Θερινών Προγραμμάτων και τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς και φίλοι.

 • Πρόσβαση στο Campus Κάντζας

  Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Ψυχικού (Λάτσειο Διδακτήριο), οδός Παλαιοπαναγιάς, Κάντζα.  Βγαίνοντας από την έξοδο 17 της Αττικής Οδού, στρίβετε αριστερά. Στα 350 μέτρα βρίσκεται η είσοδος του Σχολείου.

Ενημέρωση για προσωπικά δεδομένα

Αναφορικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των γονέων και των μαθητών που εγγράφονται στα Θερινά Προγράμματα του  Ε.Ε.Ι., υπάρχει ειδικό έντυπο ενημέρωσης στην Ιστοσελίδα του Ε.Ε.Ι. στην υποσελίδα των Θερινών Προγραμμάτων (http://www.haef.gr/el/SpecialPrograms/SummerCamps). Το έντυπο αυτό αποτελεί παράρτημα της αίτησης εγγραφής στα Θερινά Προγράμματα.

Γραμματεία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή άλλο αίτημα μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία, στον 1ο όροφο του κτιρίου KΑΠΠΣ, καθημερινά 08:30 - 16:00.

Τηλέφωνα: 210.6798192 και 210.6726452.  Fax: 210. 6744970.

E-mail: specialprograms@haef.gr
Website:
http://www.haef.gr

Διεύθυνση αλληλογραφίας:

Eλληνοαμερικανικόν Eκπαιδευτικόν Ίδρυμα, Θερινά Προγράμματα, Τ.Θ. 65005, 15410 Ψυχικό