Υποστηρίζω κι εγώ τον Κολλεγιακό Μαραθώνιο

Στις 11 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ο 36ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός.  Το Κολλέγιο λαμβάνει μέρος τα επτά τελευταία χρόνια στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών με μεγάλη επιτυχία. Στον περσινό Μαραθώνιο έλαβε μέρος μαζικά η Κολλεγιακή οικογένεια (μαθητές, γονείς, απόφοιτοι, εργαζόμενοι και φίλοι του Σχολείου) με 770 δρομείς. Η δράση αυτή αποτελεί μία ακόμα μορφή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Ταμείο Υποτροφιών.


Η συμμετοχή στο Μαραθώνιο γίνεται με δύο τρόπους: 

ΩΣ ΔΡΟΜΕΙΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ στο Μαραθώνιο Αθήνας 2018 ή στους δρόμους 5.000μ. και 10.000μ. της ίδιας διοργάνωσης, καθώς επίσης και στον Αγώνα Δρόμου 1.200μ. Παιδιών. 

ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΡΟΜΕΩΝ αναγνωρίζοντας με τη δωρεά μας την προσπάθειά τους για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Σχολείου μας. 

Πέρυσι το Κολλέγιο βράβευσε:
1. Το δρομέα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο συνολικό αριθμό δωρητών και το μεγαλύτερο ποσό δωρεών.
2. Τους δρομείς που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη συλλογική δωρεά.

Συμμετέχοντας στο «δικό μας Μαραθώνιο» –είτε ως δρομείς είτε ως δωρητές– υπογραμμίζουμε έμπρακτα τη σημασία του Προγράμματος Υποτροφιών. Για το σχολικό έτος 2016-2017, το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΕΕΙ χορήγησε οικονομική βοήθεια ύψους πλέον των 4.000.000€ σε 830 μαθητές.

Με το «δικό μας Μαραθώνιο» συμβάλλουμε στην προβολή και διάδοση της αξίας της «Δια βίου άθλησης - άσκησης», δίνουμε έμπρακτα ένα συλλογικό παράδειγμα εθελοντισμού και υλοποιούμε το διαχρονικό κοινωνικό νόημα του «Πνεύματος του Κολλεγίου».